Uspješno završen četvrti serijal MODULAR workshopa

[ssba]
December 23rd, 2019

Četvrti serijal Modular workshopa je uspješno završen. Nakon vrijednih deset nedelja rada, studenti i studentice su imali priliku učiti različite tehnike DJ-inga, od osnova, beatmatchinga, sve do naprednih tehnika, schratching i beat juggling. Pored svog mentora A Skitzo imali su priliku slušati i raditi sa producentom Feđom Knajdl. Studenti i studentice su podijelili s nama to istustvo.

 

 

Elvir Kadrić

Imam 12 godina. Želja da se bavim DJ-ingom je došla od mog starijeg brata DJ Calkinsa. U Modular DJ akademiji sam naučio raditi sa digitalnom i analognom opremom. Veoma sam zadovoljan radionicom, drago mi je što sam učestvovao i upoznao nove prijatelje.

 

 

Admira Tahirović

Modular je fenomenalno i nezaboravno iskustvo za mene! Tu sam zajedno sa super ekipom studenata naučila osnove DJ-inga, te se upoznala sa naprednim tehnikama. Kao apsolutnom laiku bez ikakvog predznanja iz DJ-inga, ali velikom željom da isto savlada uz sjajnu podršku mentora A Skitzo, Modular mi je bio itekako od velike koristi. Prevazišao je moja očekivanja, jer sam dobila priliku da sviram u klubu Sliver&Smoke!

 

 

Feđa Cirić 

Nakon završene Modular radionice, mogu reći da mi je bila čast i velika inspiracija biti dijelom jedne ovako pozitivne priče. Naš instruktor se potrudio da nam cijelu umjetnost DJ-inga objasni postepeno, počevši od osnova zvuka, muzike, opreme na kojoj se radi, pa sve do naprednih DJ tehnika kao što su scratching i beat juggling. Lično sam posebno bio oduševljen naprednim tehnikama jer je to na našoj sceni nešto što se i ne viđa previše često. Gledati majstora na djelu je bila velika čast i inspiracija, pa se tako nadam da ću ovim poslom imati priliku da se bavim i u budućnosti. Iako se čini da je 3 mjeseca dovoljno vremena, utisak svih učesnika je na kraju bio da je vrijeme prebrzo prošlo i da bismo da se ova priča nastavi i dalje. Poslije završene obuke, imali smo final mix i nakon toga završni party. Prilika da puštam muziku u klubu kao što je Silver & Smoke i sama atmosfera koja je vladala je definitivno nešto što ću dugo pamtiti. Na kraju, hvala profi na angažmanu i velikoj ljubavi prema muzici koja zrači kroz sve što radi.

 

 

Elma Mešić

Često sam čula dobro poznatu izreku da se nekada snovi ostvare, ali samo ukoliko to zaista dovoljno jako i čvrsto želiš. I bili su u pravu. Sa Modularom ostvarila sam svoj san i nadam se da ću u budućnosti i živjeti isti. Bilo mi je nezamislivo da ja jednog dana mogu da stanem za DJ-pult i stopiti se sa opremom, trakama, ali najvažnije, sa ljudima! Da ću ja jednoga dana moći da vozim ljude najljepšim notama prognanih emocijama, i da ću živjeti i osjećati muziku kao što to sada jeste. Imala sam želju da jednoga dana stanem za taj pult, da započnem set, da sviram prije svega za sebe, a onda i “za raju”. Da jednoga dana pustim traku koja budi 1000 emocija u meni i u mojim prijateljima, i da zajedno plešemo, dišemo, osjećamo! Nekada mi je pojam beatmatching, tranzijenti, fundamentale, high hats, low hats, kick, loop bilo siva zona, a danas je postalo dio svakodnevnice. Uz jednog velikog maestra, umjetnika i stručnjaka, našeg profesora Ahmeda, naučili smo dosta toga, od najosnovnijih i najjednostavnijih DJ tehnika, do onih naprednih. Ali najvažnije od svega, naučio nas je šta znači voljeti, osjetiti, disati i živjeti muziku i da pored svega toga trebamo biti ljudi, zatim iskreni, kolegijalni i pošteni, ostati čovjek, kolega i iskreni drug, a zatim sve ostalo. I da uvijek trebamo biti svoji, raditi ono što nam se sviđa i puštati ono što volimo i što nas ksrakteriše, jer mi jesmo muzika. Zaista je bilo zadovoljstvo biti dijelom ove radionice, upoznati divne kolege s kojima ću nadam se jednoga dana dijeliti ne samo “školsku klupu”, nego i scenu, a uz sve to graditi iskrena prijateljstva. Ali isto tako, bila mi je izuzetna čast što sam imala priliku sarađivati sa ovakvom veličinom i maestrom u svijetu muzike, sa osobom koja je mnoge regionalne, ali i svjetske scene, u više navrata ostavio bez daha, ali ne i bez ritma, plesa, harmonije! Ovo će definitivno biti highlight koji mi je promijenio poglede na muziku, scenu, umjetnost, jer traka više nije samo traka, niti je pjesma više samo pjesma! I za sve ovo iznad, jedno veliko hvala!

 

 

Bojana Jurić

Učestvovati na Modular workshopu je bilo jedno od najboljih poteza u mom životu ove godine. Nisam ništa očekivala, imala sam želju da probam kako je biti DJ jer obožavam muziku, nisam čak ni znala da ćemo moći svirati u klubu Silver&Smoke nakon ovog workshopa. Trajao je samo 10 sedmica, a toliko toga smo naučili od našeg profe Ahmeda. Naučio nas je sve od nule, jer nismo ništa znali. Bilo me strah svih dugmića i kolutića i kako ću popamtiti sve. Sad znam da se ti kolutići zovu potenciometri i namjene svakog od njih, naučila sam osnove beatmatchinga i kako umiksati dvije trake, ključne momente, i sviranje u ključu. Na kraju Modular wirkshopa smo čak učili napredne tehnike DJ-inga a to su scratching, beat juggling i mashup. Ja sam prezadovoljna znanjem koje sam stekla na Modularu. Hvala profa!

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team