Utrka AVON DJEVOJKE NA TRČANJU okupile 850 učesnica i učesnika na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu

[ssba]
September 9th, 2018

U Sarajevu je jučer održana 6. trka za pod nazivom Avon djevojke na trčanju, te kratka i zabavna trka za djecu Nesquik Kids Run, s ciljem promocije zdravih životnih navika, ali i odlične zabave za sve prisutne. Trka je startala u 10 sati ispred SCC centra te vodila kroz mirno Vilsonovo šetalište gdje se okupilo čak 450 trkačica različite životne dobe, zarazivši sve prisutne odličnim raspoloženjem i energijom.

 

Djevojke na trcanju Avon & Kids Run 2018 05

 

Pobjednica ovogodišnjeg izdanja Avon Djevojke na trčanju je Selma Zrnić iz Atletskog kluba Sarajevo, koja je trku dugu 4 km završila za 13 minuta i 17 sekundi, dok su drugo i treće mjesto zauzele Alma Hrnjić iz Atletskog kluba Novi Grad (13 minuta i 37 sekundi) te Lucia Kimani iz Atletskog kluba Borac iz Banja Luke koja je utrku završila za 13 minuta i 47 sekundi. Pored zasluženog pehara za pobjednicu, tri najbolje učesnice trke nagrađene su medaljama, vrijednim poklon paketima generalnog sponzora trke, kompanije Avon, posebno dizajniranim poklonima zlatare Sofić, te poklonima brenda Tupperware. Za 80 polaznica najmasovnije škole trčanja u BiH, Škole trčanja Klix, ova trka poslužila je i kao posebna proba za 12. Sarajevo Sberbank polumaraton koji će se održati 16. septembra u Sarajevu te je najbrža polaznica škole, Saida Gicić nagrađena vrijednim Garmin trkačkim satom, dok su druga i treća najbrža školarka nagrađene poklon bonovima popularnog modnog brenda Metaphysika.

 

Djevojke na trcanju Avon & Kids Run 2018 12

 

Kao i svake godine, trka je imala i važan društveno odgovorni aspekt te je u sklopu višemjesečne kampanje za borbu protiv karcinoma dojke, Udruženju Novi Pogled iz Mostara svečano uručena donacija izdvojena iz uplaćenih kotizacija za trku, kao i vrijedan MyBrca skrining test, namijenjen za rano otkrivanje genetske predispozicije za razvoj karcinoma dojke i jajnika, poklonjen od strane kompanije BioTechnology and Genetics. Kompanija AVON, koja je generalni sponzor ove trke, već godinama aktivno djeluje u borbi protiv raka dojke, a u ovoj godini proslavila je i 15 godina postojanja u BiH.

 

Djevojke na trcanju Avon & Kids Run 2018 07

 

Nakon trke za žene, organizirana je i kratka i zabavna trka za djecu, pod nazivom Nesquik Kids Run koja je okupila 400 dječaka i djevojčica različitog uzrasta. Svi marljivi mladi trkači i trkačice osvojili su zaslužene medalje prilikom prolaska kroz cilj kao i bogate pakete. Osim toga, najmlađi trkači su se i dobro zabavili uz maskote i animatore iz njihovih najdražih crtanih filmova, kao i odličan zabavni i muzički program u zoni starta i cilja.

 

- Veoma smo zadovoljni odzivom bh. trkačica, kao i najmlađih trkača koji je nadmašio naša ovogodišnja očekivanja. U narednoj godini očekujemo i preko 1000 učesnika. Posebno se zahvaljujemo svim vrijednim partnerima projekta, ali i svim građankama i mladih trkačima koji su svojim učešćem pokazali kako žive misiju Udruženja Marathon Sarajevo, a to je promocija zdravog načina života i zdravih navika, i to od najranije dobi, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon Sarajevo.

 

Djevojke na trcanju Avon & Kids Run 2018 16

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team