Veliki Danny Howells u Trezoru

[ssba]
May 5th, 2019

U petak, 10. maja, ekipa dance.more.sleep.later piše nove stranice historije clubbinga u Sarajevu. Ostalo je još svega nekoliko dana do dugo očekivanog nastupa velikog Dannyja Howellsa u Trezoru! Zato je pitanje da li ćete u sljedeći petak večer biti na licu mjesta ravno onom da li biste išli slušati Rolling Stonese da vam sviraju u komšiluku – dakle, i nije pitanje. Ali ono što jeste je šta možemo očekivati od ove muzičke legende, čovjeka kojeg još nazivaju DJ-ejem DJ-ejeva. A odgovor je, vjerovatno, da očekujemo sve, pa i više!

 

Da se podsjetimo, Danny Howells je veteran elektronske scene, kojeg je otkrio John Digweed lično, preslušavši jednu od njegovih mix kaseta. Da, dobro ste pročitali – kaseta. Danny je na sceni od kasnih ’80-ih, a prvih devet godina svirao je u  poznatom londonskom klubu Bedrock, kao podrška Digweedu.

 

Godine 1995. počinje da se bavi produkcijom i sa Tim Crossom izdaje pod nazivom Squelch za etiketu Jackpot. Nakon razlaska sa Crossom, za istu etiketu izdaje u saradnji sa Rob Greenom. Potom potpisuje ugovor za nizozemskom etiketom ID&T i za njih izdaje svoj prvi mix album Nightlife Report 1: Mick Boskamp Presents Danny Howells. Nastavlja raditi sa Greenom, uključujući i uspješni remix pjesme South of the Border Robbie Williamsa, nakon čega započinje i samostalne producentske projekte, kao što su Kafka (Ashtrax) i Dreaming (BT).

 

Veliki uspjeh postiže 1999. godine sa serijom mix albuma Nocturnal Frequencies koje izdaje za etiketu Obsessive i od tada je sve legenda. Projekt Science Department sa Dick Trevorom, sviranje u Bedrocku, Renaissance, Cream i Ministry of Sound, a potom kao rezident u njujorškom Twillo, albumi iz Nubreed serije za Global Undergorund, izdanja za Azuli Records, Renaissance…

 

 

I za sve ovo Danny kaže da je jedna preduga priča, koju nećete naći u njegovoj službenoj biografiji. Umjesto faktografije, Danny ponosno ističe činjenicu da još uvijek ima svoju kosu i da stane u broj 28 svojih omiljenih farmerki iz starih dana. Osim očiglednog smisla za humor, danas ima vlastitu etiketu Dig Deeper (osnovana 2008.) i nastavlja da se bavi muzikom sa istom ljubavlju i studioznim interesovanjem kao i do sada.

 

Zapravo se čini da ga je ovakav pristup i održao na sceni sve ove godine. Danny definitivno nije tip muzičara koji podliježe trendovima, potrebi za publicitetom, pretjeranim medijskim eksponiranjem i prenatrpanim rasporedom nastupa. Umjesto toga, kako sam voli reći, bira da tiho krstari kroz kontinuum house muzike. Besprijekorni izbor traka, prepoznatljiv stil deepsexyfuturistictechfunkouse, svilenkasti stil miksanja i vrlo intenzivan kontakt s publikom – to je Danny Howells – i upravo takvog ga želimo vidjeti u Trezoru.

 

Domaća podrška za ovaj event je ništa manje ozbiljna: rezident kluba Trezor Edib D i uvijek dragi gost, mostarski DJ Mili Sefic. Sudeći po lineupu, pred nama je party koji ćemo dugo pamtiti.

 

Početak: 10. maj u 23.00 h / Karte: 15 KM Early Bird; 20 KM Regular; 25 KM na ulazu /  Prodajna mjesta: www.kupikartu.ba (putem web servisa i putem prodajnih agencija), klub Trezor, Yerba Mala shop i Caffe Bar Burence.

 

Sve informacije za ovaj event možete naći i na Facebooku.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team