Vodeći stručnjaci regiona na panelu TURIZAM NA RESPIRATORU u okviru međunarodne konferencije „EXIT strategy“

[ssba]
May 6th, 2020

U svjetlu nadolazećih, veoma teških ekonomskih posljedica, a koje postaju sve očiglednije kako pandemija korona virusa jenjava u brojnim zemljama svijeta, EXIT pokreće međunarodnu online konferenciju pod nazivom EXIT strategy. Konferencija će pod sloganom Izlaz iz pandemije stvaramo zajedno, trajati više sedmica tokom kojih će se u nekoliko panela okupiti neki od vodećih svjetskih i regionalnih aktera iz oblasti turizma, kulture, manifestacija, medija i drugih sfera javnog života. Prvi u ovoj seriji razgovora biće regionalnog karaktera i nosi naziv Turizam na respiratoru. Ova tribina bit će održana na daljinu, a učesnici i publika će se okupiti 7. maja u 18 sati, u direktnom prenosu na Facebook stranici EXIT festivala.

 

Učesnici panela bit će prof. dr Renata Pindžo, pomoćnik ministra zadužen za turizam, pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Damir Davidović – državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Boris Žgomba – predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), vlasnik turističke kompanije Uniline i predsednik ECTAAe (Evropskog udruženja putničkih agencija i turoperatora), Žarko Radulović – predsjednik crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela Montenegro stars i Dušan Kovačević – osnivač i direktor EXIT festivala.

 

Moderator panela je Silvija Ilišković Balagović, konsultantica za hotelske i turističke investicije, Hotelis d.o.o.

 

Oni će u razgovoru pokušati da odgovore zašto je turizam najugroženija privredna grana usljed pandemijske krize, koje su mjere neophodne kako bi se turistička industrija što prije oporavila u narednom periodu, te kako da turizam nakon krize zauzme mjesto koje zaslužuje u društvu, kao možda i najvažnija privredna grana, koja ima potencijal da bude motor sveukupnog ekonomskog razvoja regiona.

 

EXIT, kao regionalni lider u oblasti manifestacionog turizma, organizuje neke od vodećih i višestruko nagrađivanih festivala u Evropi, na kojima se svake godine okupi gotovo pola miliona posjetitelja iz preko 100 zemalja svijeta.

 

- Djeluje da kao nikada do sada nije bilo važnije imati otvoren i direktan razgovor između privatnog i javnog sektora, kako bi se u što skorijem roku otklonili ogromni negativni ekonomski efekti izazvani pandemijom, U slučaju potpunog urušavanja turizma, koji je izvjestan ako se ne preduzmu hitne sistemske mjere, došlo bi do nesagledivih posljedica i gubitka posla za stotine hiljada radnika. Veliki broj svjetskih zemalja već je pokrenuo niz mjera za oporavak turizma i manifestacione privrede, a vjerujemo da će ovaj dijalog pomoći da zemlje regiona ne samo ne budu u zaostatku, već i da pokažu preduzimljivost i inovativnost nekada svojstvenu ovim prostorima, kako bi hrabrim rješenjima dali primjer koje će druge zemlje pratiti, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala.

 

Konferencija EXIT strategy će jednom sedmično donositi novi panel koji će moći da se gleda uživo ili u snimku na sajtu exitfest.org i fejsbuk stranici EXIT festivala, a bit će realizovana uz podršku brojnih vodećih stranih, regionalnih i domaćih medija.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team