Vodeći svjetski mediji: Umjesto Ibice pravo na EXIT – najkul festival Evrope!

[ssba]
May 18th, 2018

U svojoj trijumfalnoj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu Najboljeg velikog europskog festivala, EXIT ne prestaje da privlači pažnju svjetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemjerljivim uticajem. CNN je nedavno ponovo označio EXIT kao jednu od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok je “biznis biblija“, američki Forbes magazin, izdvojio ovogodišnji program Exita kao njegov glavni adut, uz imena kao što su Grace Jones, Ziggy Marley, Fever Ray, Alice Merton, Nina Kraviz, Solomun i brojni drugi. Forbes je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip hop sastav trenutno Migos, ali i najpopularnijeg DJ-a današnjice Davida Guettu, proglasivši EXIT mjestom koje bi svjetski džet set trebalo da doživi. I drugi od tri najvažnija svjetska ekonomska medija, ugledni Financial Times u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je njihov famozni urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, za EXIT je u članku naveo da je festival poput “Glastonberija na Dunavu”! Popularne britanske novine Daily Mail u opširnom članku o najboljim svjetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlažu EXIT kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibica i ističu: Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za EXIT, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjevjekovnu lokaciju.

 

I prestižni The Guardian početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mjesecima, pa iako je juli tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo Exitu, napisavši “Prve najave silovitog programa EXIT festivala prodrmaće tvrđavu ovog ljeta!”, a nisu štedili riječi hvale ni za ovogodišnju “All-Star” postavu mts Dance Arene! Sa druge strane, vodeći europski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među prijedlozima su se, prirodno, našli EXIT, ali i Sea Star!

 

EXIT_Main_Stage_7

 

Irski Irishexeminer u ne jednom, već dva članka izdvaja EXIT, a u naslovu retorički pita: Da li je EXIT najviše kul festival u Evropi, dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio EXIT kao ljetnju destinaciju koja se ne smije propustiti! U istom tekstu Daily Edge spominje i Sea Star u Hrvatskoj, takođe u organizaciji EXIT tima koji od premijernog izdanja nominovanih za najbolji novi festival u Europi. Vodeći svjetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svjetskih festivala, izdvaja jedinstvene aktivističke početke EXIT festivala, a GQ magazin u svom italijanskom izdanju EXIT naziva jednim od najboljih festivala u Evropi!

 

 

Popularna EXIT akcija 4+1 ove godine ide brže od prosjeka!

 

U toku je sjajna 4+1 akcija za ljubitelje EXIT festivala, koja podrazumijeva da društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice, petu dobija na poklon! Akcija će trajati dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica predviđen za ovu akciju.

 

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team