Zaljubljeni smo u preslatke K A T J A torbice

[ssba]
April 9th, 2019

Nađa Đelmo, diplomirana magistrica Prehrambrenih tehnologija iz Jablanice, da bi ispunila vrijeme između razgovora za posao upisala je kurs šivenja i ubrzo shvatila da je izrada modnih komada zapravo ono što je ispunjava i čemu želi da se posveti. Tako su nastale Katja torbe.

 

 

Oduvijek je pokazivala interesovanje za kreiranje modnih dodataka, pa su tako klasične pletene kapice sa raznim ukrasima bile njen izvor prihoda u srednjoškolskim danima, a sve je ozbiljnije krenulo početkom ove godine sa jednom torbicom koju je dizajnirala za sebe.

 

- Imala sam ideju da napravim nešto malo drugačije što se tiče materijala i oblika od standardnih torbica koje viđamo svaki dan. Ljudi oko mene su bili oduševljeni. Pohvale i upiti za torbe su pristizali svakodnevno što me je motivisalo da se ozbiljnije posvetim dizajniranju, proizvodnji i eventulanoj prodaji torbica. Ono što je mene ustvari inspirisalo za proizvodnju prve torbice jeste potreba da upotpunim svoju odjevnu kombinaciju koju sam šila tokom kursa. Sada inspiraciju nalazim u raznim materijalima sa kojima se svakodnevno susrećem tokom šivenja. Pored toga što želim da torbice koje izradim budu moderne, važno je da su praktične i prilagodljive svakodnevnim potrebama. Ono što mi predstavlja zadovoljstvo i na neki način inspiraciju jesu razgovori sa drugim djevojkama koje također imaju neku ideju šta žele da nose, ali nemaju moućnost da i sami to naprave, pa ponekad mijenjamo model prema njihovim potrebama, veličinu, boju ili neke dodatke po njihovim željama, kaže nam Nađa.

 

 

Sve torbice su ručno rađenje sa puno ljubavi u Nađinoj kreativnoj radionici. Svaka torbica ima ime, a imena bira na osnovu onog na šta Nađu prvo asociraju, uglavnom su to imena iz raznih mitologija sa njoj lijepim značenjima.

 

- Za početak potrebno je da se osmisli dizajn torbice, oblik i materijal koji će se koristiti pri proizvodnji. Što se tiče proizvodnje ne želim da se ograničavam samo na određene materijale tako da za torbice koje su prethodno izrađene koristila sam razne vrste pletiva, a u narednom periodu planiram da uvedem i neke druge materijale. Za ukrase koristim perle, te metalne dijelove u zlatnoj ili srebrenoj boji. Vrijeme koje je potrebno izradu jedne torbice zavisi od mnogo faktora s obzirom na to da sama prolazim kroz sve korake proizvodnje, nabavke materijala, pletenja, šivenja, fotografisanja za stranicu, slanje i dostavu, istaknula je Nađa.

 

 

K A T J A torbe se mogu pronaći na instagramu @nadjadje, kao i na Facebook stranici K A T J A by nadjadje. Sve narudžbe i upite vezane za torbice mogu da se pošalju u DM.

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team