Zašto nove alfa žene ne uspijevaju pronaći životnog saputnika?

[ssba]
June 25th, 2014

Tokom proteklog desetljeća njujorška psihoterapeutkinja dr. Sonya Rhodes primijetila je kako većina žena koje dolaze u njenu ordinaciju ima nešto zajedničko. Naime, premda su sve samouvjerene, uspješne i privlačne, nesretne su i frustrirane neuspjesima na ljubavnom planu, piše Rhodes u svojoj novoj knjizi The Alpha Woman Meets Her Match. How Today’s Strong Woman Can Find Love and Happiness Without Settling .

 

Dr. Rhodes, stručnjakinja za veze s 30 godina iskustva, zapitala se zašto te nove alfa žene ne uspijevaju pronaći životnog saputnika. Zaključila je kako trebaju odustati od potrage za tzv. idealnim partnerom, jednako uspješnim alfa muškarcem i usmjeriti svu pozornost na njegovog beta antipoda, pouzdanog, odgovornog i obzirnog čovjeka koji je možda baš onaj pravi.

 

Budući da je partnerstvo dviju alfa recept za katastrofu, jer je zbog čestih borbi za moć i prevlast izloženo najvećem riziku za razvod, one bi trebale biti u potrazi za betom koji se ne boji jakih žena.

 

- On je uvijek spreman pomoći, ali nije pokoran, uspješan je, ali nije radoholičar, uporan je, no nesklon sukobima. Iako san mnogih žena, svejedno je podcijenjen u kulturi u kojoj vlada alfa muškarac, kaže Rhodes.

 

Danas, kada gotovo 40% australskih žena zarađuje više od svog partnera, postavlja se pitanje zašto se beta muškarac tretira kao drugorazredni izbor. Dr. Rhodes, čiji savjeti nisu mogli doći u bolje vrijeme, kaže da to ne znači kako se žene trebaju udati za nekog inferiornog.

 

- Beta muškarac je pravi ‘ulov’, jer je programiran za partnerstvo. On je vrlo poželjan izbor za one žene koje žele podijeliti obiteljske i radne odgovornosti s obzirnim i brižnim čovjekom koji ima dovoljno samopouzdanja da se ne osjeća ugroženo alfa ženom. On će podupirati i poštivati svoju partnericu te brinuti o njenim potrebama. Mislim da je to sjajno, izjavila je ona.

 

Osim što naglašava razliku između požrtvovnog, savjesnog i radišnog bete te narcisoidnog i lijenog omege uvjerava da veza dviju alfi nije osuđena na propast.

 

- Ako ste s njim u braku važno je prepoznati vlastite ciljeve i samouvjereno ih predstaviti partneru. Morate imati jak ego kako biste dijelili vlast i izbjegli podčinjenost.

 

Kako bi lakše utvrdila osobine ličnosti i prirodu ljubavnih veza dr. Rhodes sastavila je kviz. Riješite ga i otkrijte vašu razinu alfa i beta osobnosti.

 

Voxfeminae
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team