Živa ikona savremenog doba GRACE JONES dolazi na EXIT

[ssba]
March 28th, 2018

Jedna od najvažnijih svjetskih umjetnica savremenog doba, revolucionarna muzička ikona, supermodel i filmska zvijezda, istinski besmrtna – jedna, jedina i neponovljiva Grace Jones dolazi na EXIT! Ova nesvakidašnja ličnost nam dolazi iz najviše i posljednje klase “vanzemaljaca”, od kojih su mnogi na Zemlji ostavili neizbrisiv trag i nažalost otišli – Bowie, Prince i Michael Jackson, mijenjali su svijet sa njom. Na glavnoj pozornici festivala pokazat će da je još prije Madonne, Lady Gage i Rihanne, kojima je bila najveći uzor, prva uvela avangardnu umjetnost i visoku modu u svjetske muzičke tokove. Nenadmašni Vogue proglasio je ultimativnom modnom muzom, a muzički autoritet Rolling Stone za neodoljivu umjetnicu, modnu ikonu i simbol. Nakon premijere na filmskom festivalu u Torontu, dugo snimani dokumentarni film o životu fascinantne art-rok aristokratkinje, Grace Jones: Bloodlight & Bami, imat će i svoju bioskopsku premijeru ovog proljeća, upravo pred njenu turneju sa kojom dolazi na tvrđavu!

 

YouTube Preview Image

 

Samo izuzetni umjetnici se neprestano transformišu i fasciniraju, a Grace Jones je tu pravi ekspert! Karijeru počinje rušeći dotadašnje stereotipe o tome kako bi manekenka trebalo da izgleda, ali ubrzo otkriva svoju pravu ljubav – muziku. Već 1977. izdaje prvi od deset studijskih albuma, uz kultni disko hit I Need A Man, te fantastičnu obradu La Vie En Rose čuvene  Edith Piaf! Nakon disko ere, njeno jamajčansko srce pronalazi se u saradnji sa čuvenim rege tandemom Sly & Robbie koji kreiraju ultimativni hit Pull Up to the Bumper sa kojim provodi čak sedam sedmica pri vrhu Billboard top liste. Ubrzo slijedi i famozni Libertango Astora Piazolle čiju čuvenu temu obrađuje u velikom hitu I’ve Seen That Face Before.

 

Kako bi svjetska muzička scena, ali i savremena umjetnost generalno izgledali bez njenog uticaja, gotovo je nezamislivo, jer su nebrojeni umjetnici upravo Grace navodili ili kao uzor, ili kao inspiraciju. Mediji su pisali o pokušajima Lady Gage da ostvari saradnju sa Grace Jones, koja je to odbila uz jasnu poruku: Mlade pop zvijezde izigravaju pionire bez da stvarno nešto rizikuju. Bilo da su u pitanju muzičke ili modne transformacije, provokacije ili upečatljivi nastupi, jedna stvar je sigurna – Grace je to prva uradila i ovogodišnji EXIT biće životna prilika da se ova, prava historijska ličnost i savremena ikona doživi u svom punom sjaju na našoj najvećoj koncertnoj pozornici.

 

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvijezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj cijeni sa 60% popusta od finalne, za 115 KM prodaju se u sistemu kupikartu.ba, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prevoz do EXIT festivala.

 

foto_Andrea Klarin
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team