△Greek Gods Reloaded△: Spoj grčke mitologije, tarot karata i elemenata prirode

Tačno godinu dana nakon prve ZODIAC kolekcije, Haram Clothing objavljuje novu streetwear kolekciju majica, cekera i ruksaka sa temom △Greek Gods Reloaded△. U njoj su predstavljena 4 motiva, odnosno stilizirani prikazi 4 grčka božanstva: Zeusa, Posejdona, Artemide i Aresa. Ilustracije se pojavljuju na majicama u crnoj i svijetlosivoj boji, crnim i bijelim cekerima, a izdat je i generički gym bag koji će u narednom periodu dobiti i svoje varijante u različitim geometrijskim patternima.

 

Konačno smo se uspjeli organizirati i izdati novu kolekciju! To je bio izazov s obzirom na to da naš dvojac već pola godine živi u različitim državama, ali smo jako zadovoljni učinjenim. U ovoj kolekciji eksperimentiramo s ne-baš-tako minimalnim pristupom, ali smo se već uvjerili da i ovaj stil ima svoju publiku. Inspirirani smo mitologijom, tarot kartama i elementima prirode. Veoma smo sretni što upoznajemo veliki broj kupaca naših proizvoda, i vidjeli smo da su to uglavnom mladi ljudi sa zajedničkim osobinama znatiželjnosti i slobodnog duha, oni koji kontriraju sredini u kojoj žive baš na način na koji joj i mi kontriramo, rekli su nam dizajneri Haris Jašarević i Ena Kukić.

 

Haram  (2)

 

Fotografije su rađene u austrijskom Hilmteich parku sa Petzval opremom. Fotograf je Ermin Čeliković, make-up je radila Nadira Pršeš, dok su modeli Kabir Delić, Amra Pršeš, Dinko Jelečević i Ena Kukić.

 

Proizvodi se mogu naručiti putem Facebook stranice, e-maila haramclothing@gmail.com ili Instagram profila. Cijena jedne majice je 30KM, cekera 12 KM, a ruksaka 20 KM. Narudžbe se primaju do 15.9., a nakon toga slijedi period izrade proizvoda i lične dostave ako je u pitanju Sarajevo. Za druge gradove i države se šalje poštom.

 

Haram  (3) Haram  (4) Haram  (5) Haram  (6) Haram  (7) Haram  (8) Haram  (9) Haram  (10) Haram  (11)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Poziv za slobodu iranskog reditelja Mohamada Rasoulofa