△Greek Gods Reloaded△: Spoj grčke mitologije, tarot karata i elemenata prirode

Tačno godinu dana nakon prve ZODIAC kolekcije, Haram Clothing objavljuje novu streetwear kolekciju majica, cekera i ruksaka sa temom △Greek Gods Reloaded△. U njoj su predstavljena 4 motiva, odnosno stilizirani prikazi 4 grčka božanstva: Zeusa, Posejdona, Artemide i Aresa. Ilustracije se pojavljuju na majicama u crnoj i svijetlosivoj boji, crnim i bijelim cekerima, a izdat je i generički gym bag koji će u narednom periodu dobiti i svoje varijante u različitim geometrijskim patternima.

 

Konačno smo se uspjeli organizirati i izdati novu kolekciju! To je bio izazov s obzirom na to da naš dvojac već pola godine živi u različitim državama, ali smo jako zadovoljni učinjenim. U ovoj kolekciji eksperimentiramo s ne-baš-tako minimalnim pristupom, ali smo se već uvjerili da i ovaj stil ima svoju publiku. Inspirirani smo mitologijom, tarot kartama i elementima prirode. Veoma smo sretni što upoznajemo veliki broj kupaca naših proizvoda, i vidjeli smo da su to uglavnom mladi ljudi sa zajedničkim osobinama znatiželjnosti i slobodnog duha, oni koji kontriraju sredini u kojoj žive baš na način na koji joj i mi kontriramo, rekli su nam dizajneri Haris Jašarević i Ena Kukić.

 

Haram  (2)

 

Fotografije su rađene u austrijskom Hilmteich parku sa Petzval opremom. Fotograf je Ermin Čeliković, make-up je radila Nadira Pršeš, dok su modeli Kabir Delić, Amra Pršeš, Dinko Jelečević i Ena Kukić.

 

Proizvodi se mogu naručiti putem Facebook stranice, e-maila haramclothing@gmail.com ili Instagram profila. Cijena jedne majice je 30KM, cekera 12 KM, a ruksaka 20 KM. Narudžbe se primaju do 15.9., a nakon toga slijedi period izrade proizvoda i lične dostave ako je u pitanju Sarajevo. Za druge gradove i države se šalje poštom.

 

Haram  (3) Haram  (4) Haram  (5) Haram  (6) Haram  (7) Haram  (8) Haram  (9) Haram  (10) Haram  (11)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MJESTO ZLOČINA: Performans umjetnice GORDANE ANĐELIĆ-GALIĆ