10 stvari koje trebate uraditi prije nego krenete na put

Ljeto je sinonim za putovanje. Kako bi odmor ostao odmor, a ne razlog za dodatne glavobolje, poslušajte neke od savjeta šta trebate napraviti prije polaska na putovanje. Znamo da ćete pomisliti kako se sve ovo naravno podrazumijeva, ali smo smatrali kako mala napomena uvijek dobro dođe, zato pročitajte bar jednom. Neka odmor bude odmor!

 

 

1. Ukoliko namjeravate putovati svojim automobilom, provjerite njegovu ispravnost,

 

2. Prije polaska provjerite da li ste ponijeli sve potrebne dokumente.

 

3. Informirajte se o stanju na putevima i gužvama. Najveće gužve su petkom popodne, subotom ujutro i nedjeljom popodne – probajte ne kretati na putovanje u ovim terminima. (o stanju na putevima u BiH provjerite OVDJE!)

 

4. Skinite putem aplikacija za pametni telefon mapu grada/mjesta u koji putujete,

 

traveling-is-important

 

5. Osigurajte sebi dovoljno tekućine tokom putovanja, najbolje da to bude voda,

 

6. Prije polaska, provjerite slavine u stanu, prozore i elektronske uređaje,

 

7. Najbolje bi bilo ključeve od stana ostaviti osobama od povjerenja kako bi povremeno obišli vaš stan,

 

8. Ugovorite polisu putnog zdravstvenog osiguranja za vrijeme trajanja putovanja (mala napomena _Uz polisu putnog zdravstvenog osiguranja, u velikoj ljetnoj akciji UNIQA potpuno besplatno osigurava vaš dom dok ste na odmoru. Sve dodatne informacije možete dobiti putem besplatnog Info telefona 080 02 02 51)

 

9. Ukoliko koristite lijekove, provjerite da li ste ih ponijeli prije polaska, te provjerite da li vam je potrebna liječnička potvrda da biste ih prenijeli preko granice,

 

10. Ako ne putujete avionom pripremite sitni novac u valutama država kroz koje ćete prolaziti tokom putovanja koji možete iskoristiti na pauzama za kafice ili odlazak u toalet.

 

Bon Voyage!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Retrospektiva filmova Sergeja Loznitse na 28. Sarajevo Film Festivalu