10 trenutno najpopularnijih svjetskih modela

Svježi talenti i nova lica obilježili su revije i kampanje početkom ove godine. Bilo da su debitovali za najveća dizajnerska imena ili jednostavno nastavljali sa dodavanjem listi impresivnih klijenata od prošle godine ovi momci i cure očarali su stiliste, fotografe i direktore kastinga modne industrije.

 

 

Gigi Hadid (20)_Jelena Noura Gigi Hadid je neizbježno ime nove generacije modela, zahvaljujući okruženju u kojem je odrasla Gigi je od djetinstva bila izložena svijetu medija i mode. Već sa dvije godine pojavila se u svojoj prvoj kampanji za brend Guess, a danas je zajedno sa svojom najboljom prijateljicom Kendal Jenner i sestrom Bellom jedno od najprepoznativljih lica modelinga. Pored brojih kampanja i revija, te naslovnica najpoznatijih magazina Gigi je od prošle godine i Victoria’s secret model.

gigi-hadid-1 gigi-hadid-2 gigi-hadid-3

 

 

Anna Ewers (22)_Annu je otkrio Aleksander Wang koji je njenu sliku vidieo na jednom blogu. Njeno lice krasi i martovsko izdanje ruskog Vogue magazina koje je ujedno i njena deseta internacionalna Vogue naslovnica. Bila je zaštitno lice Chanel i Wang kampanja. Prošle godine je osvojila i nagradu za najboljeg novog modela prema izboru stranice models.com. Pojavila se u više od 100 editorijala i kampanja i sada je već redovan izbor na pistama modnih kuća poput Balenciage, Balmaina, Chanela, Diora, Prade..

anna-ewers-1 anna-ewers-2 anna-ewers-3

 

 

Ruth Bell (19)_Promjena frizure napravila je prektretnicu u karijeri ovog modela, kosu je odsjekla zbog Alexander McQueen kampanje nakon čega je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, iako se modelingom počela baviti zajedno sa svojom sestrom blizankinjom, Ruth je danas dosta uspješniji model. Pored Alexandar McQueen kampanje, ona je zaštitno lice i Saint Laurent, Jason Wu pa čak i Zarine kampanje, pojavila se na više od 35 revija u posljednih pola godine, a zanimljiva činjenica je da je vole i biraju dosta različiti brendovi.

ruth-bell-3 ruth-bell ruth_davidsims_lovemagazine_002

 

 

Natalie Westling (19)_Još jedan model na čiju je karijeru uticaj imala promjena izgleda, nakon što je kosu ofarbala u crveno za potrebe Marc Jacobs kampanje koju je radila sa Miley Cyrus ova Amerikanka je privukla pažnju i drugih velikih brendova poput Tom Forda, Valentina, Saint Laurenta. Trenutno je zaštitno lice Alexandar McQueen kampanje za proljeće/ljeto 2016 .

natalie-westling-1 natalie-westling-1 natalie-westling-2

 

 

Irina Đuranović (17)_Rođena u Australiji, a odrasla u Crnoj Gori, Irina je model koji je imao ubjedljivo najviše pojavljivanja na revijama za proljeće/ljeto 2016. Iako je karijeru počela tek krajem 2014. sa Diorove couture piste danas je teško pronaći reviju na kojoj je nećete prepoznati. Fotografisao je i sjajni Juergen Teller za ljetnu Celine kampanju.

celine-irina-djuranovic irina-duranovic-2 irina-duranovic-3

 

 

 

Lucky Blue Smith (17)_Skauti su ga prepoznali kada je imao tek 10 godina, a već sa 12 je potpisao ugovor sa modeling agencijom. Danas je Lucky Blue (da, to mu je pravo ime!) ubjedljivo najuspješniji mladi model sa nevjerovatnim brojem kampanja iza sebe i gotovo 2 miliona Instagram sljedbenika. Ne čudi nas činjenica da mu je i majka bila model, a Lucky ima i 3 starije sestre koje se također bave modelingom.

lucky-blue-smith-2 lucky-blue-smith-3 lucky-blue-smith-4

 

 

Jordan Barrett (19)_Jordan Kale Barrett je australijski model koji je ugovor sa IMG-om potpisao još sa 14 god. Status ‘top modela’ je postigao jako brzo radeći sa najuticajnijim fotografima poput Stevena Kleina, Maria Testina i Davida Simsa. Jordan ima taj look ’90-ih, a mnoge podsjeća i na Leonarda DiCapria u mlađim danima. Ovaj miljenik Balmaina je prošle godine osvojio i nagradu za najboljeg novog modela prema izboru stranice models.com.

jordan-barrett-1 jordan-barrett-2 jordan-barrett-3

 

 

Sol Guss (19)_Ovaj dečko iz Norwicha je radio u call centru ne sanjajući o karijeri modela, no sve se promijenilo kada ga je na bus stanici otkrio skaut SUPA agencije. Tokom svoje prve sezone na pistama Sol je hodao nevjerovatnih 28 revija među kojima su i Burberry , McQueen, Prada i možda najbitnije Louis Vuitton . On je i prvi crni model koje je otvorio mušku reviju ove modne kuće. Trenutno ga možete prepoznati u proljetnim kampanjama Burrberyja, MSGMa i Balenciage.

sol-guss sol-guss sol-guss

 

 

Sang Woo Kim (21)_Ovaj koreansko-britanski model je također umjetnik i student Saint Martinsa. Karijeru je započeo prošle godine i iza sebe već ima brojne revije kao i kampanje za Burberry, Dolce & Gabbanu , Armani, Diesel i DKNY (u kojoj se pojavio sa Carom Delevingne). Iako je zbog modelinga morao da pauzira studiranje umjetnosti svo slobodno vrijeme iskorištava za slikanje i putovanja. Proljetne kampanje za Diesel,Tommy Hilfiger i Lacoste samo su dio onogo što izgleda kao jako obećavajuća karijera u ovom poslu.

sang-woo-kim-1 sang-woo-kim-2 sang-woo-kim-3

 

 

Alessio Pozzi (19)_Alessio Pozzi je još jedan od modela koji nisu očekivali da će se baviti ovim poslom, otkrio ga je uposlenik Dolce & Gabbane u jednom italijanskom shoping centru. Zanimljiv je i zbog karakterističnog ožiljka koji ima na licu no to mu ipak nije smetalo da postane stalni dio Dolce Gabanna postave , radeći njihove revije i kampanje . Dolce & Gabbana mu je otvorila vrata i internacionalnoj modeling karijeri, a trenutno je zaštitino lice proljetne Givenchy kampanje.

alessio-pozzi-1 alessio-pozzi-2 alessio-pozzi-3

 

pripremio_Vladan Gavrić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Proljetno jeans ludilo