100. izdanje DAME BIRAJU: Sav prihod od ulaznica donira se Udrugi Novi Pogled Mostar

Jedna od najgledanijih i najzabavnijih predstava u regiji Dame biraju, u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatar u Mostaru će doživjeti svoje jubilarno 100. izvođenje. Predstava će igrati u četvrtak, 1.12. u velikoj dvorani HD HS Kosača s početkom u 20:00 sati, a posvećeno je svim ženama.

 

Ova značajna brojka za život jedne pozorišne predstave i 100. jubilarno izvođenje, pred toga što svjedoči i o kvalitetu i o uspjehu same predstave, bit će posebno i po još jednoj činjenici. Povodom mjeseca darivanja, predstava će biti odigrana u humanitarne svrhe, a sav prihod od ulaznica donira se ženama oboljelim od karcinoma dojke, iz Udruge Novi Pogled Mostar.

 

100-jubilej-dame-biraju-1

 

Na društvenim mrežama aktuelan je video u kojem glavnih pet aktera iz predstave pozivaju sve žene da misle na svoje zdravlje, kao i to da one sami sebi budu na prvom mjestu. Tom gestom su pokazali velika srca i mnoge ganuli, a nas sve još još jednom iznenadili.

 

 

U predstavi igraju: Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Dalibor Brkić/Damir Kustura i Amila Terzimehić/Nancy Abdel Sakhi, kao instruktorice plesa.

 

– Slavimo život i budimo humani jedni prema drugima, jer jedino tako sve što radimo ima smisla, poručila nam je sjajna ekipa okupljena oko velikog pozorišnog regionalnog hita Dame biraju.

100-jubilej-dame-biraju-3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
PLUSMINUS: Nova kolekcija Ene Dujmović i Borisa Majstorovića donosi spoj mode i savremene umjetnosti