27. SFF: Najbolji momenti sa crvenog tepiha druge večeri Festivala

Datum objave
15/08/2021
naslovna fotografija
SFF
fotografije
FBL

Ekipa filma Quo Vadis, Aida? je prošetala crvenim tepihom drugog dana 27. izdanja Sarajevo Film Festivala. Film o genocidu u Srebrenici jučer je u 13 sati prikazan u Cineplexxu, a zatim su uslijedile projekcije na još četiri festivalske lokacije – u 20:45 u Ljetnom kinu Stari Grad, u 21 sat u Ljetnom kinu Safet Zajko, Dječijoj kući Novo Sarajevo i MMC – Kinu Ilidža.

Drugu večer festivala ujedno je počeo i takmičarski program – igrani film 27. Sarajevo Film Festivala počeo u sarajevskom Narodnom pozorištu, i to regionalnom premijerom debitantskog filma kosovske rediteljice Luàne Bajrami. Film Brdo na kojem riču lavice je svjetsku premijeru imao ove godine na Filmskom festivalu u Cannesu.

Druga regionalna premijera u Takmičarskom programu – igrani film također je debitantsko ostvarenje, ovaj put gruzijske rediteljice Juje Dobrachkous. Film Bebia, jedina čežnja moje duše svjetsku je premijeru imao ove godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Sarajevu upriličena izložba WHERE IS THE EXIT? autora Rikarda Druškića