27. SFF: Najzanimljiviji momenti sa crvenog tepiha petog dana festivala

Release Date
18/08/2021
fotografije
FBL

Jučer, petog dana Sarajevo Film Festivala uručeno je Počasno Srce Sarajeva Michelu Francu, meksičkom reditelju, scenaristi i producentu. Franco nije bio na prošlogodišnjem Festivalu, koji je zbog pandemije održan u online formi, a Počasno Srce Sarajeva uručeno je prije projekcije njegovog filma NOVI POREDAK. Film je premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija, a na 27. Sarajevo Film Festivalu se prikazuje u okviru programa Open Air. Počasno Srce Sarajeva Francu uručeno je kao priznanje za njegov izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, kao i za podršku Festivalu.

Istu večer je upriličena bh. premijera dugometražnog igranog filma TABIJA bosanskohercegovačko-kanadskog reditelja Igora Drljače. Film Tabija premijerno je prikazan početkom ove godine u zvaničnoj selekciji 71. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu u okviru programa Generation 14 Plus.

Donosimo vam djelić atmosfere sa crvenog tepiha.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.