5 preporuka šta raditi ovog vikenda u Sarajevu

Datum objave
22/04/2022

Proljeće je stiglo, barem kalendarski. Kiša i hladno vrijeme pokvarili su naše planove za neko dugo ispijanje kafe na suncu, stoga vam preporučujemo šta biste mogli raditi tokom ovog vikenda u Sarajevu. Čitanje knjige, zabava u kafiću, drum’n’bass party, čas yoge i posjeta novootvorenoj galeriji naš su izbor.

 

buybook

Posjetite Buybook knjižaru / subota, 23. april

Druga polovina aprila i ove godine je tradicionalno u znaku manifestacije Proljeće u Buybooku. Ovogodišnja manifestacija počela je 18. aprila i traje još sutra, kad se obilježava Dan knjige i autorskih prava. Sva Buybookova izdanja su na popustu od 20 do 50%, a izdanja drugih izdavača 20%. Pogodnosti važe u sarajevskoj i tuzlanskoj knjižari Buybook (Radićeva 4 i TC Mercator) kao i na web shopu buybook.ba. Posebno izdavajamo nove naslove iz Buybookove ovogodišnje produkcije – Tajna džema od malina Karima Zaimovića, Noći kuge Orhana Pamuka, Žirafin pozdrav Anıla Basılıja, Grebo: kratka biografija Bore Kontića, Strašna djeca Averroesova Emine Smailbegović, Anomalija Andreja Nikolaidisa, Termin Katharine Volckmer, Kutija za konce Igora Borozana, kao i knjige koje su objavljene neposredno pred ovu manifestaciju – Adrenalin: Moje neispričane priče Zlatana Ibrahimovića, dva romana makedonskih autora – Igora Stanojoskog i Vlade Uroševića – Disomnije i Mažun, zatim dvije knjige koje će biti objavljene u okviru projekta Kreativna Evropa – Sotonin čar Grigorija Kanoviča i Ulica krokodila i druge priče Brune Schulza, najnoviji roman Amina Maaluofa, Naša neočekivana braće, te Bajka u bajci popularnog turskog autora Ahmeta Ümita.

ZLATAN KARIĆ & COVER ART BAND vas čekaju u Jazzbini / subota, 22. april, 21:30

Grupu predvodi Zlatan Karić, pjevač, kantautor i muzičar. Cover Art čine: Emir Adilović, Duško Kostić, Anes Zukić, Besir Beso Maglić. U njihovom širokom repertoaru i Zlatanovom specifičnom scenskom performasu uživaju svi oni koji očekuju zabavu i nezaboravan provod.

 

BILLAIN SUMMONS episode 2 : HIDDEN STREET/BILLAIN/GIDA b2b SOWA/ZLIJAY @Trezor / subota, 23. april, 23h

Za sve ljubitelje i ljubiteljice tvrđeg zvuka u subotu sjajni BILLAIN predstavlja svoj Billain Summons koncept, na kojem će pored njega nastupiti Hidden Street (US) + Gida b2b Sowa + Zlijay. Treba napomenuti da će Billain predstaviti i svoj novi album. Ulaz je 10 KM.

FLY yoga Sarajevo / Kundalini yoga čas – Blagostanje / nedjelja, 24. april od 10h do 12h

Kada čujemo riječ obilje i blagostanje prvo što na dode jesu razni savjeti, afirmacije, vision boards, brojne izreke, metode i alati koji nam kazuju kako mi možemo dosteći to blaženo stanje. Blagostanje je svima dostupno, ali mi to moramo najprije sebi dozvoliti. Pitanje je gdje nismo još uvijek donijeli odluku, pa se osjećamo zaglavljenima? Krenut ćemo da tražimo rješenja u sebi ne izvan sebe.

Za čas su potrebni: prostirka (ukoliko je nemaš ima ih u studiju), ugodna odjeća za rad, olovka i papir

Ovaj put sa posebnim veganskim poslasticama će vas počastiti draga Mirela Talović.

Cijena čas je 15KM. Prijave su obavezne na mail: info@kaur.ba

Kroz putovanje vas vode: Amra Ćorić (Liv Jaipreet Kaur) i Ada Vuk (Narayan Gian Kaur) KRI Level 1 učiteljice Kundalini yoge

 

Manifesti Galerija

Dan otvorenih vrata u galeriji Manifesto (Despićeva 3) / nedjelja, 24. april od 12h do 18h

Galerija savremenih umjetnosti Manifesto vas sa zadovoljstvom poziva na Dan otvorenih vrata, koji će biti upriličen 24. aprila 2022. godine. Ovaj događaj jedinstvena je prilika da posjetite prostor Galerije Manifesto, upoznate se s njenim timom, te saznate šta je i kako će se desiti mala kulturna revolucija. Prostor Galerije Manifesto je trenutno u lošem stanju. Da bi osigurao sredstva za njegovu adaptaciju, tim Manifesta pokrenuo je crowdfunding kampanju. Dan otvorenih vrata je ujedno i prilika da doprinesete ovoj kampanji i na taj način učestvujete u pokretanju male kulturne revolucije. Svoj doprinos ćete moći dati kupovinom reprodukcija umjetničkih radova koje će privremeno biti izložene u Galeriji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Adela Jušić: Moment ogoljavanja emocija najlakše dopire do publike