7 modnih mitova

Neki (navodni) zakoni mode postoje u našim glavama, čini nam se, oduvijek. Međutim, kada malo bolje razmislimo, oni baš i nemaju neku osnovu. Neki su čak i sušta suprotnost onoga što tvrde. Ovo su neki od njih:

Mit_Određeni komadi dobro stoje samo mršavim i visokim devojkama.

Istina_Ako vam nešto ne stoji, u 99 odsto slučajeva razlog je što vam taj stil ili kroj ne odgovaraju.

 

Mit_Dezeni sa velikim detaljima namijenjeni su krupnijim ženama, i obrnuto.

Istina_Ovaj mit se svodi na prethodni – dobar dezen je dobar dezen, bez obzira na veličinu. I da, to uključuje i horizontalne pruge!

 

Mit_Kol’ko para, tol’ko muzike.

Istina_Cijena nije nužno pokazatelj kvaliteta – modne kompanije vam ne naplaćuju vrijednost samog proizvoda, već onoliko koliko misle da ste voljni da date. Najbitnije je znate napravtii razliku između nečega što izgleda jeftino i nečega sto izgleda skupo, bez obzira na to da li riječ o odjeći, cipelama ili modnim dodacima.

 

Mit_U središtu odjevne kombinacije trebalo bi da se nađe samo jedan statement komad.

Istina_Iako je dobra ideja suprotstaviti neutralne komade onim upečatljivim, to ne znači da se morate ograničiti samo na jedan takav komad. Jednostavno ih rasporedite tako da ne izgledaju nagurano na jedno mjesto. Osim ako baš ne želite da postignete takav efekt.

 

Mit_Struk i ženstvenu figuru najbolje ćete istaći kaišem.

Istina_Iako jeste tačno da ćete kaišem vizualno podeliti figuru na pola i istaći obline, niko ne kaže da taj efekt možete postići jedino na taj način. Mnogi odjevni komadi pružaju isti efekt zahvaljujući kroju ili rasporedu boja, stvarajući optičku iluziju. Ili jednostavno skrenite pažnju na svoj struk na neki drugi način, reicmo kratkom kožnom jaknom koju ste odjenuli preko haljine.

 

Mit_Najpametnije je ulagati u klasične komade za vremena, a ne ono što je u trendu.

Istina_Najpametnije je ulagati u ono što vam se najviše sviđa i što ćete najviše nositi. Ni odjeća klasičnih krojeva ne traje vječno a, uostalom, lako ćete opet doći do nje kada vam dosadi ona u trendu.

 

Mit_Visoke potpetice sofisticiranije su od baletanki.

Istina_Uđite u bilo koji shopping centar i vidjet ćete da je sve isključivo pitanje stava. Tačno je da štikle mijenjaju držanje, ali isti efekt možete ostaviti tako što ćete zabaciti ramena unazad, podići bradu i isturiti grudni koš. A to možete i bosi.

 

izvor_Cosmopolitan.rs

foto_Shutterstock

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na bh. tržište stigli novi modeli omiljene Nike Air Max 270 patike