7 stvari koje trebate pogledati kada se osjećate loše zbog svog tijela

Svatko ima dane kad se osjeća užasno zbog svojeg tijela. Bilo da je to potaknuto bezobzirnim komentarom, brzim pogledom u zrcalo ili samo time da se probudimo osjećajući se grozno, svi smo kroz to prošli. A problemi zbog izgleda mogu imati učinka na svaki dio vašeg života. Mogu vaš seksualni život učiniti manje zadovoljavajućim, povećati razinu stresa i tjeskobe i, naravno, utjecati na to kako i čime se hranite.

 

Srećom, ponekad je sve što nam treba doza realnosti ili određenih riječi da vas trgnu iz vlastitog negativnog, prema tijelu mrzilačkog raspoloženja. Ovo je sedam stvari koje možete pogledati kad ste nesretni u vlastitoj koži:

 

 

1. Divan strip o slici o vlastitom tijelu ilustratorice Colleen Clark, koji nas podsjeća kako nas vlastita tijela ne definiraju.

strip strip1 strip2 strip3

 

 

 

2. Sliku Barbie koja pokazuje kako bi ona izgledala da je izrađena na temelju izgleda prosječne devetnaestogodišnjakinje_Umjetnik Nickolay Lamm iskoristio je 3D tehnologiju printanja i informacije s CDC-a kako bi kreirao normalnu Barbie  i usporedba s lutkom je uistinu potresna. Ova usporedba pokazuje kako su ideali ljepote kojima smo izloženi od najranije dobi uglavnom potpuno nerealistični.

 

barbie

 

 

 

3. Pogledajte projekt Nisi dovoljno lijepa_Nakon što je prvi suprug prevario jer nije ‘dovoljno lijepa’, Jennifer Tress podijelila je svoju priču na YoureNotPrettyEnough.com. Posjetitelji njezine stranice upozorili su je na veći problem sa ženskim samopouzdanjem i nesigurnošću i ona sada vodi programe na koledžima pomažući mladim ženama s problemima sa slikom o vlastitom tijelu. Njena stranica odličan je podsjetnik na to koliko moćne možemo biti kad počnemo govoriti o tim pitanjima.

 

dovoljno lijepa

 

 

4. Pročitajte pozitivnu poruka o tijelu pjevačice Mary Lambert, autorice pjesme Same Love, na Facebooku_Ja sam jedna velika djevojka. Pohotljiva, zaobljena, u haljine odjevena lezbijka. Volim svoje tijelo: to je jedino tijelo koje ću ikada imati. Jedem mnogo povrća i vježbam i pijem džin martinije i usipavam M&M-ove u svoj smrznuti jogurt i ponekad ne radim ništa drugo nego gledam Project Runaway. Dopušteno mi je izgledati seksi, osjećati se seksi i biti zaljubljena. Vrijedna sam svih tih stvari, baš kao i ti. Volite svoje dobre i loše, sve zastrašujuće dijelove koje ste dosad pokrivale jer one su vaše i nema te razine razina osuđivanja koja će vaše reći kako da volite vlastito tijelo. Riječima Sonye Renee, tijelo nije isprika. Ti si čarobna.

 

 

5. Otvoreno pismo jedne žene u kojemu se ispričava svim svojim bivšim klijentima koji su sudjelovali u njenom programu gubitka težine_U augustu 2013. u objavi na svom blogu Iris Higgins otkrila je da je dok je bila na poziciji konsultanta za gubljenje težine često poticala svoje klijente da pothranjuju i kritiziraju svoja tijela. Napisala je:

 

Žao mi je jer su mnogi od vas ušetali zdravi i išetali s poremećajima hranjenja, s poremećenom idejom o slici vlastitog tijela, čak i s osjećajem da ste ‘gubitnici’. Nitko od vas nikad nije izgubio. Nikad. Ja sam iznevjerila vas. Iznevjerila vas je kampanja za gubitak težine. Naše vas društvo iznevjerava.

 

Njene riječi podsjećaju nas na to koliko je duboko pogrešna industrija koja se bavi gubljenjem težine i otkrivaju marketinške trikove koji postoje samo zato da bi posramili žene i natjerali ih na kupnju dijetalnih namirnica, planova za tjelovježbu i dodataka prehrani. Sjetimo se da mehanizam takvih pothvata čini lakšim zaboraviti kompletnu tu industriju.

 

 

6. Ovo je žena, koja može reći Apsolutno obožavam svoje tijelo_Liz Casey, blogerica koja piše o prihvatanju vlastitog tijela, pojavila se u segmentu HuffPost Livea, u kojem je podijelila svoj inspirirajući stav prema vlastitom tijelu i svoju želju da pomogne drugima da stignu do tačke u kojoj vole sami sebe. Pogledajte video ovdje.

 

 

 

 

7. Izjave djevojčica o vlastitim tijelima_Ovogodišnji julski broj časopisa Interrupt Mag donio je izjave djece koja slave sve što vole u vezi vlastitih tijela. Neki od odgovora djevojčica bili su posebno divni: Lola (5): Volim svoje tijelo jer je čarobno.

Sjetite se razdoblja u kojemu ste i vi vjerovali da je vaše tijelo čarobno – pokušajte se ponovo dovesti do tog osjećaja.

 

Sofia Kayla Laila

 

 

 

Prevela i prilagodila Ana Stipković/libela.org

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Škotskoj doktori preporučuju odlazak u prirodu kao lijek