A PLACE TO BURY STRANGERS u Močvari u martu sljedeće godine

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u četvrtak 24. marta 2022. Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju muziku stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. Trojac pod vodstvom Olivera Ackermanna u Zagreb se vraća u novom sastavu kojeg čine basist John Fedowitz i bubnjarka Sandra Fedowitz, inače članovima Ceremony East Coasta. Oliver i John su također prijatelji iz djetinjstva, a zajedno su svirali u legendarnom underground shoegaze bendu Skyware. Sve to pokazuje da gledamo najbolju verziju benda A Place To Bury Strangers do sada, a zajedno označavaju novu fazu i povratak najsirovijim idejama, te kaotičnoj i apokaliptičnoj inkarnaciji.

Novu postavu prati i najava EP-a Hologram koji napisan i snimljen u izolaciji, a sam Ackermann ga je ujedno i producirao. Materijal će biti objavljen 16. juna za njegovu novu etiketu Dedstrange, a riječ je o povratku benda na sirovi, nepredvidljivi i intimni zvuk. Kao prvi singl odabran je upravo predstavljeni End of the Night.

APTBS su crpili utjecaj od bendova poput Jesus And Mary Chain i gradili ime s moćnim, razarajućim wall of sound zvukom, te fantastičnom svirkom zbog čega su dijelili pozornicu s imenima poput Nine Inch Nails i MGMT. Od samog početka, kada im je debi album na Pitchforku svrstan u kategoriju najbolje nove muzike, grupa se uspjela nametnuti kao jedan od najuzbudljivijih novih sastava zadnjih desetak godina.

APTBS se vraća u Zagreb, a u klub Močvara na Trnjanskom nasipu stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi. Velika evropska turneja kroz mart i april vodi ih u Njemačku, Poljsku, Češku, Slovačku, Makedoniju, Srbiju, Belgiju, Nizozemsku, Švedsku i Dansku, dok na jedini nastup u Hrvatskoj staju 24. marta.

Ulaznice po cijeni od 90 kn u prodaji će se naći od četvrtka, 22. aprila 2021. od 10:00. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online na www.entrio.hr.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Planirano fizičko izdanje BERLINALEA sljedeće godine