Adam Beyer

Adam Beyer, Sama Abdulhadi i Technasia dolaze na Fresh Wave Festival

Datum objave
11/04/2022
naslovna fotografija
Adam Beyer / Facebook

Od 11. do 13. augusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel, Adamu Bayeru i Sami Abdulhadi, na jubilarnom Fresh Wave Festivalu pridružit će se i francuski DJ i producent Technasia, čime se spisak izvođača svjetskog renomea nastavlja u slavljeničkom tonu, kako i dolikuje desetom izdanju festivala, koji će biti najuzbudljiviji događaj u BiH ovog ljeta!

ADAM BEYER će tako po prvi put nastupiti na FW-u, a dašak jedne nevjerovatne muzičke karijere, koja traje još od 1993. godine, od kada je u stalnom usponu, osvježit će publiku na otvaranju desetog Fresh Wave Festivala! Stalni stanovnik čuvene DJ Magazine TOP 100 Liste, svojim imenom potpisuje šest studijskih albuma, veliki broj singl i EP izdanja i mnoštvo ostvarenih saradanji sa najvećim imenima svjetske elektronske scene!

Švedski techno DJ i producent je na čelu jedne od najuticajnijih i najdugovječnijih izdavačkih kuća Drumcode, koja svoj uticaj na svjetskoj muzičkoj sceni, kroz gotovo nebrojene saradnje sa artistima sa svih svjetskih meridijana, širi još od 1996. godine! Moglo bi se reći da je njegova misija pronalaženje i prezentovanje svijetu onog što je u muzici nakvalitetnije i onoga što techno čini tako poželjnim, a osim kroz objave izdanja Drumcodea, tu misiju ispunjava i kroz Radio show: Drumcode Live, čiji auditorijum prelazi 11 miliona slušatelja sedmično, što ovaj show iz sedmice u sedmicu čini najslušanijim broadcast techno sadržajem na svijetu!

Premijerno u Bosni i Hercegovini i na desetom izdanju festivala, Sama` stiže sa čuvene kalifornijske Coachellae, jednog od najzapaženijih svjetskih festivala koji se održava u SAD, na kojem nastupaju samo najveće svjetske muzičke zvijezde. Nevjerovatan muzički put Same Abdulhadi pratio je od rodne Palestine do Bejruta, gdje se afirmisala ne samo kao poželjna izvođačica već i kao svjetski poznato ime, što uporno u proteklih nekoliko godina potvrđuje svojim nastupima na najvećim svjetskim binama!

Godine koje je provela u libanskoj prijestolnici ne samo da su oblikovale njenu jedinstvenu muzičku estetiku, već su njeni setovi, iako ukorenjeni u visokooktanskom, prodornom tehno zvuku, definisani kroz širok spektar zvučnih modulacija koje je karakterišu i krase. Muzika je berlinski tehno, ali ja je doživljavam na libanski način, objašnjava Sama.

Član dua Technasia, Charles je nakon trinaest godina zajedničkog rada sa Amilom Khanom, 2008. godine odlučio da zadrži naziv sastava kao svoj alijas i otisne se ka talasima globalne elektronske muzičke scene, uspješno krstareći najpoznatijim klupskim i festivalskim plesnim podijumima širom planete. Stvarajući jedinstvenu fuziju istok/zapad, konstantno se seli sa pariske klupske scene, preko najznačajnijih techno oaza u Evropi, do ulica Hong Konga i nazad. Upisan u istoriju elektronskog zvuka sa nekoliko albuma i mnogo više značajnih singl izdanja, muzička kritika izdvaja LP izdanje Central kao najbolji pokazatelj kompleksnosti i sofisticiranosti zvuka koji stoji iza imena Technasia. Od techno do house i progressive zvuka, Technasia donosi mnogo više od kvalitetnog DJ seta, donosi neponovljivost i nezaboravne momente, što i očekujemo od FW10!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Razigrana balerina u devetom mjesecu trudnoće