foto_Amanda Nikolic

Adriatique u Sarajevu

Nakon Dixona i rasprodane sale u martu mjesecu, Garden of Dreams ekipa nastavlja serijal klubskih večeri, ovaj put sa gostima iz Švicarske, fantastičnim dvojcem pod imenom Adriatique.

 

Dixon
Dixon

Adriatique su zapravo dva Adriana – Adrian Shala i Adrian Schweizer. Upoznali su se 2008. godine u Cirihu kao već etablirani švicarski DJ-evi. Odmah su se sprijateljili i počeli raditi muziku pod današnjim imenom. Dok je jedan više okrenut ka američkom i detroitškom house/technu, drugi je pak više sebe pronašao u njemačkom i evropskom techno zvuku. Ta kombinacija različitih stilova se vrlo brzo pokazala kao dobitna, jer je već sa njihovihim prvim izdanjima bilo jasno da je pred njima sjajna karijera.

 

foto_Amanda Nikolic
foto_Amanda Nikolic

Ovaj dvojac je od 2011. godine do danas izdao seriju izdanja koja im je donijela svjetsku slavu. Izdanja za Solomunov Diynamic Music label, Afterlife iz Berlina u vlasništvu Tale of Us dvojca, Culrpit iz Los Angelesa, Wolf & Lamb iz New Yorka, Supernature iz Londona, My Favourite Robot iz Kanade, dovela su ih do svake tačke na planeti, najvećih svjetskih bina, klubova, kao I rezidencija na Ibizi. Uz to su uradili I remixe za Moby-ja, WhoMadeWho, M.A.N.D.Y, Kraak & Smaak, te mnoge druge.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IwsFulnPUm0[/youtube]

 

U Sarajevo dolaze 28. aprila, “naoružani” svježim izdanjima, gdje će nastupiti u amfiteatru Doma mladih zajedno sa već dobro poznatim imenima bh elektronske scene – G.Edd i After Affair. G.Edd dolazi iz Zenice i jedan je od glavnih promotera u BiH. Odgovoran je za serijale klubskih večeri u Zenici i Sarajevu, kao i nekoliko poznatih festivala elektronske muzike u BiH. After Affair je dvojac iz Banja Luke i Sarajeva koji iza sebe imaju niz internacionalnih nastupa u USA i Europi i trenutno su jedno od glavnih imena i promotera na bosanskohercegovačkoj elektronskoj sceni.

 

Ulaznice za ovaj događaj u predprodaji su već rasprodate, a ukoliko još uvijek niste obezbjedili svoju, iste je moguće pronaći na ulazu na dan događaja koji počinje u 22h. Vidimo se u “Bašti snova”!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kurt Vile & The Violators s novim albumom na INmusic festivalu