æð by Nevena Kragić & Dušan Stević

Nevena Kragić, modna dizajnerica iz Niša je u saradnji sa fotografom Dušanom Stevićem predstavila novi editorijal nazvan æð. Island, islandska kultura i estetika je svakom umjetniku i svakoj umjetnici bar u nekoliko epizoda bio/la inspiracija. Nevena je svoju inspiraciju našla u islandskoj riječi æð što znači vena.

 

dusanphotography (1)

 

Sama slova islandskog jezika su još jedna likovnost. U tom smislu spojili smo nešto sa čime se svi identifikujemo, a to je puls, “blood flow”, nadražaj, osećaj, bol, sreća… život koji cirkuliše kroz “vene”. Kroz æð. æð kao sublimacija i vizuelizacija ideje kroz likovni “jezik”. Minimalizam koji izaziva daleko veće reakcije, ako se to “prevede” na vješt način, rekla nam je dizajnerica Nevena Kragić.

 

Vena je jedan od tri krvna suda, pored arterija i kapilara. Glavna joj je uloga da prenosi krv od svih dijelova tijela do srca. Upravo ovaj editorijal prenosi život i ljepotu sve do srca.

dusanphotography (2) dusanphotography (3) dusanphotography (4) dusanphotography (5) dusanphotography (7)dusanphotography (8)

 

fotografija_Dušan Stević

odjeća i styling_Nevena Kragić

model_Jelena Mitić

kosa_Katarina Mušović

cipele_LILU SHOES / Danijela Biškup

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fashion, Beauty & Love // behind the scenes video