AKADEMIJA u saradnji s La Biosthetique BiH napravila spektakularan show na najvećem regionalnom frizerskom festivalu

Danas je nemoguće pričati o frizerskom zanatu bez uplitanja umjetnosti. Zapravo su umjetnost i zanat postali neodvojivi u ovom smislu i to potpuno legitimno. Danas možemo pričati samo o umjetnosti kreiranja kose.

 

Tim by La Biosthetique svojim nastupom na najvećem frizerskom festivalu u regiji HairStyle News Zagreb otkrili su nam jedan novi svijet, svijet oblika, svijet oštrih linija, svijet igre frizerskog zanata sa tehnologijom. Modeli koji su nosili ovu reviju odabrani su zbog svojih snažnih i posebnih karaktera, te su na sceni trebali biti upravo ono što jesu. Neki od njih na sceni su doživjeli potpunu transofmaciju kroz geometrijske katove i zanimljive kolore.

 

Akademija_Photo@Lingophotographer00002

 

– Bitno mi je da smo ovom prezentacijom naglasili važnost komunikacije zanata sa medijima koji nas okružuju. Sinergija umjetnosti kreiranja kose sa tehnologijom je zapravo budućnost našeg zanata. Upravo tako želim akcentirati koliko je bitno da se zanat kao takav podrži svim dostupnim medijima na tržištu. Najbolji trend kada je u pitanju kosa je zdrava kosa i to je moto pod kojim mi radimo s La Biosthetique brandom s kojim se pratim u stopu, to smo zapravo i željeli prenijeti posjetiteljima. Osim toga bitno je da shvate da je komunikacija elemenata – frizura, šminka, odjeća i balans koji se sa njima uspostavi jedna od ključnih stvari uspješnosit prezentiranja, izjavio je Eldin Nuhić osnivač i glavni edukator frizerske akademije u Sarajevu.

 

Plusminus kolekcija iako vrlo atraktivna za scenu nosiva je i u raznim svakodnevnim prilikama, što je oduvijek sama poenta kao i zamisao ovog brenda. Predstavljena kolekcija je kombinacija basic Plusminus komada sa komadima odjeće koji su prelaz iz zimske u ljetnu kolekciju.

 

Za sve ljubitelje ove priče, jedan dio preformansa realizovati će se i u Sarajevu 26.4.2019. na Brown Shugar eventu u Zetri.

 

Akademija_Photo@Lingophotographer00001 Akademija_Photo@Lingophotographer00010 Akademija_Photo@Lingophotographer00012 Akademija_Photo@Lingophotographer00014Akademija_Photo@Lingophotographer00015 Akademija_Photo@Lingophotographer00016 Akademija_Photo@Lingophotographer00017 Akademija_Photo@Lingophotographer00018 Akademija_Photo@Lingophotographer00019 Akademija_Photo@Lingophotographer00020

fotografije_Lingo Photographer

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovog proljeća Avon vraća romantiku u mirise