Alex Niggemann prvi put u Sarajevu!

Talentovani DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće AEON – Alex Niggemann, čije undergound hit himne ispunjuju podijume širom svijeta, nastupat će prvi put u Sarajevu večeras, petak, 16. novembar, u klubu Silver & Smoke i predstavit će najbolje što berlinska underground elektronska scena nudi u ovom momentu!

 

Niggemann je poznat po svojoj inovativnosti. Na kompilaciji za Balance je trakom Hurricane pokrenuo svoj novi pseudonim, melanholični – pop projekt The Shadow Self. Na ovom EP izdanju obje trake karakterišu emotivne melodije i vokali.

 

Jedna od stvari koja Niggemanna na početku izdvaja je da je njegov stil teško definisati. Smatra da muzika zavisi od trenutka i time se vodi kada nastupa pred publikom. Na njegovoj play listi nalazi se sve – od tech housea do vokalne house muzike. Niggemann uvijek umije da prepozna atmosferu u publici i muziku prilagodi upravo njima.

 

Odrastao je obučavajući se za klasičnog pijanistu, međutim bratovljeva ljubav prema muzici i DJ-ingu odvela ga je nekim drugim putem, pa tako danas Alex Niggemann iza sebe ima sjajnu karijeru punu raznovrsnih izdanja, kao i nastupa širom svijeta, ali i svoju izdavačku kuću AEON koja oslikava njega kao umjetnika. Poznat je po bezgraničnoj energiji, velikoj radnoj etici, ljubavi prema muzičkoj raznolikosti i izuzetnom talentu. Spajanjem različitih muzičkih stilova i kreiranjem sasvim novog zvuka, upisao se među najznačajnije underground igrače.

 

Njegovi setovi su omiljeni među klaberima širom svijeta, od Evrope, preko Amerike, do Australije i Azije.  Nastupao je u najpoznatijim evropskim klubovima kao što su berlinski Watergate i Berghain, zatim londonski Fabric, te u legendarnom klub Space na Ibici.

 

Alex Niggemann zamagljujući granice između techno i house muzike pronaći će način da vas provoza u svom eklektičnom, ali ipak melanholičnom setu. Uz Niggemanna večeras od 22 sata nastupaju Bonjasky, G. Edd i Calkins, već poznati domaćoj publici od 22 sata. Karte će biti dostupne na vratima po cijeni od 15 KM do ponoći, a poslije toga će cijena karte iznositi 20 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
IQOS 3 DUO predstavljen u Banjoj Luci