ANNIE HALL look

Film Woodyja Allena Annie Hall sigurno je jedan od onih koji je imao uticaj na modnu scenu kasnih 70-ih. Stil Annie Hall okarakteriziran je prevelikom odjećom koja je prvobitno bila za muškarce, a koju su kasnije nosile žene. To je uniseks stil odijevanja koji je popularizirala američka glumica Diane Keaton, a koja igra Annie.

 

annie-hall poster

 

Takozvani Annie Hall look miks je skupe dizajnerske odjeće sa retro second hand odjećom. Sastojao se od muške majice sa kragnom, olabavljenih sakoa, vrećastih hlača, širokih pantalona, chinosica, prsluka i kravata.

 

Rečeno je da je mnoge kostime koje Keaton nosi u ovom filmu dizajnirao Ralph Lauren, koji je u to vrijeme bio vodeći modni dizajner u američkoj modnoj industriji, ali je Woody Allen vrlo često puštao Diane da nosi ono što je htjela, pa je tako većina njenih kostima izašla upravo iz njene garderobe.

 

blog-diane-keaton-7

 

Ovaj zabavni, a u isto vrijeme dječački look Diane Keaton postao je apsolutni klasik koji je i danas vrlo popularan. Mnogi dizajneri, poput Stelle McCartney, Marca Jacobsa i Yves Saint Laurenta su pokupili Annie Hall look kao inspiraciju za njihove dizajnove koji su se sastojali od ženstvene odjeće sa muževnim rubom.

 

annie

 

Bez ikakve dvojbe je da lik Annie Hall napravio značajan i dugotrajan utjecaj na žensku odjeću inspirisanu muškom modu. Preporučujemo da pogledate ovaj ikonski film i pronađete svoju inspiraciju!

 

tekst_Mirna Dizdarević / shush-mush.com

annieannie-3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova kolekcija OBSESSIVE COMPULSIVE inspirirana je slobodom boho stila