Arnel Vučić predstavio novu modnu kolekciju METAMORPHOSIS

U novoj kolekciji Metamorphosis iz ateljea Arnel Vučić izlazi deset jedinstvenih couture komada. Ne držeći se jedne forme ali poigravanjem istom iz outfita u outfit kolekciju definira promjenjivost, pa je naziv Metamorphosis, zapravo njen karakter. Komadi su nastali raznim tehnikama ručnih izrada, što je vremenom postalo DNK samog branda i dizajnera.

 

Akcent na teksture i 3D formate je postizan drapiranjem svilene tkanine koja je kao takva služila ko baza. Čitavi komadi su izrađivani rukom, sa jako zahtijevnim načinima rada, te iziskuju i veliku preciznost i veliko vrijeme, kao na primjer golden dress koja se pojavljuje u kolekciji, a sačinjena je od milion zlatnih perlica u nekoliko slojeva.

 

Moje najveće zadovoljstvo proizilazi iz činjenice da je kolekcija satkana iz ogromne ljubavi prema modi, te da slavi vječnu ljepotu žene u ovom ili onom obliku, ma kakvu metamorfozu doživjela ženska ljepota je vječna neprolazna i uvijek podjednako interesantna, rekao nam je Arnel.
Kampanja je i ovaj put osmišljena u saradnji sa fotografom Arminom Čolom. Fokus je jednostavno usmjeren na atelijere, bez ikakvog bespotrebnog širena teme, ili priče za nadogradnju utiska. Background je karakteristična obala Ramskog jezera, prosto daily life, i kontrast dva svijeta, što uveliko daje metamorfozu u prezentaciji.

 

arnel vucic 2017 (1)
Vizažistica Maja Kosistović-Talović je predložila nude make-up u ovoj priči, želeći da spoji ambijent i atelje, a frizer Ensar Dervišbegović prirodne kovrdže i pomalo wild vibe što je konačnom izgledu vizuala dalo posebne note. Ajla Mutapčić je bila model koja je iznijela kolekciju na fantastičan način i posebno interesantna kao novo lice, jer se prvi put pojavljuje u dizajnerskoj kampanji.

 

Jako sam sretan sa ovom ekipom koja je super. Super ljudi, super talenti, sarađujemo negdje od 2014. i uvijek mi je jako bitno kome prepustam svoj rad i s kime radim. To je odjeća koja je nastala sa posebnom potrebom i načinom i zato mi je bitno kako, s kime i kome se prezentira. Svi su uradili svoj posao odlično, na koncu slike govore jasno, kaže Ajla Mutapčić.

 

arnel vucic 2017 (2) arnel vucic 2017 (3) arnel vucic 2017 (4) arnel vucic 2017 (5) arnel vucic 2017 (6) arnel vucic 2017 (7) arnel vucic 2017 (8) arnel vucic 2017 (9) arnel vucic 2017 (10)
fotografije_Armin Čolo,

model_Ajla Mutapčić,

make-up: Maja Koristović-Talović,

hair_Ensar Dervišbegović / Hair With Character,

creative direction_Arnel Vučić

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Festivalske kreacije bh. dizajnera