Art Ritual: Umjetnički i muzički performans Vanje Solakovića

U srijedu, 27. decembra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u 13h bit će održan muzički i umjetnički performans Vanje Solakovića Art Ritual.

 

Muzika koju vidimo, skulpture i slike koje čujemo, pomoću improvizovanog sviranja (jam session) i akcionog slikarstva, prenosimo u galerijski prostor, kaže Vanja Solaković.

 

Art Ritual je također i odbrana magistarskog rada Vanje Solakovića, te izložba njegovih skulptura pod nazivom Totem.

 

///

 

Vanja Solaković, rođen je 8.11.1990. godine u Sarajevu. Nakon završetka srednje škole, 2009. godine, upisuje Likovnu Akademiju u Sarajevu, te diplomira 2016 godine na Odsjeku kiparstvo. Pored likovne umjetnosti bavi se muzikom i performansom, te mnogim drugim umjetničkim izražajima. Na svoja djela gleda kao na dnevnik koji opisuje njegova unutrašnja stanja u datim momentima i životnim periodima. Član je Sarajevskog psihodeličnog funk-rock benda Činčila u kojem je tekstopisac, vokal i dizajner kostimografije. Bend koristi kao medij u kojem spaja likovnu umjetnost sa muzikom i performansom. Nastoji da se bavi spajenjem višestrukih umjetničkih izražaja, realizirajući jednucjelinu. Učestvovao je u mnogim izložbama i performansima u sklopu Srednje škole primijenjenih umjetnosti, potom Akademije likovnih Umjetnosti i u brojnim samostalnim i kolektivim izložbama i performansima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
NISAM TRAŽILA: Stranica koja je pojačala utišane glasove