Art Ritual: Umjetnički i muzički performans Vanje Solakovića

U srijedu, 27. decembra na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u 13h bit će održan muzički i umjetnički performans Vanje Solakovića Art Ritual.

 

Muzika koju vidimo, skulpture i slike koje čujemo, pomoću improvizovanog sviranja (jam session) i akcionog slikarstva, prenosimo u galerijski prostor, kaže Vanja Solaković.

 

Art Ritual je također i odbrana magistarskog rada Vanje Solakovića, te izložba njegovih skulptura pod nazivom Totem.

 

///

 

Vanja Solaković, rođen je 8.11.1990. godine u Sarajevu. Nakon završetka srednje škole, 2009. godine, upisuje Likovnu Akademiju u Sarajevu, te diplomira 2016 godine na Odsjeku kiparstvo. Pored likovne umjetnosti bavi se muzikom i performansom, te mnogim drugim umjetničkim izražajima. Na svoja djela gleda kao na dnevnik koji opisuje njegova unutrašnja stanja u datim momentima i životnim periodima. Član je Sarajevskog psihodeličnog funk-rock benda Činčila u kojem je tekstopisac, vokal i dizajner kostimografije. Bend koristi kao medij u kojem spaja likovnu umjetnost sa muzikom i performansom. Nastoji da se bavi spajenjem višestrukih umjetničkih izražaja, realizirajući jednucjelinu. Učestvovao je u mnogim izložbama i performansima u sklopu Srednje škole primijenjenih umjetnosti, potom Akademije likovnih Umjetnosti i u brojnim samostalnim i kolektivim izložbama i performansima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Legendarni japanski producent DJ KRUSH nastupio u Sarajevu