arTz festival open call

Četvrti arTz festival savremene umjetnosti bit će održan u Tuzli od 27.6. – 30.6. 2017. godine. U četiri festivalska dana publika će imati priliku vidjeti raznovrstan i multiaspektan umjetničko zabavni program prilagođen svim uzrastima i generacijama.

 

Od ove godine publiku i umjetnike očekuju mnogobrojne novine, a prva od njih čine konceptualne festivalske zone i to: theatre zona, film & video zona, open air zona, visual art zona i music zona.

 

artz 2017 (2)

 

Ovogodišnji arTz fest održat će se pod motom Budi SLOBODAn – čime organizatori jasno poručuju da umjetnost ne poznaje granice, te pozivaju sve slobodne umjetnike, umjetnice, umjetničke grupe i freelancere da svoje umjetničke programe prijave putem ovog linka Poziv za prijave ostaje otvoren od 1.2. – 1.3.

 

Za sve one koji žele volontirati na festivalu, družiti se sa brojnim umjetnicima i umjetnicama, učestvovati na radionicama, seminarima, programima, upoznati prijatelje i prijateljice iz cijele BiH, kao i iz regiona, prijave za volontiranje mogu izvršiti putem ovog linka. Poziv za prijave ostaje otvoren od 1.2. – 1.5.

 

artz 2017 (3)

 

Da je ovogodišnji moto Sloboda govori i činjenica da će arTz Festival 2017. biti održan na brojnim skladištima, krovovima, magacinima, jezerima, parkovima, podrumima, pijacama i u mnogim drugim kulturnim ustanovama grada Tuzla, jer cijeli svijet je pozornica.

 

#BudiSLOBODAN #arTzfest #arTzteam

 

artz 2017 (5) artz 2017 (6)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Naslovnica ŽENSKOG ROKOVNIKA će ‘oživjeti’ pomoću AR tehnologije proširene stvarnosti