arTz festival open call

Četvrti arTz festival savremene umjetnosti bit će održan u Tuzli od 27.6. – 30.6. 2017. godine. U četiri festivalska dana publika će imati priliku vidjeti raznovrstan i multiaspektan umjetničko zabavni program prilagođen svim uzrastima i generacijama.

 

Od ove godine publiku i umjetnike očekuju mnogobrojne novine, a prva od njih čine konceptualne festivalske zone i to: theatre zona, film & video zona, open air zona, visual art zona i music zona.

 

artz 2017 (2)

 

Ovogodišnji arTz fest održat će se pod motom Budi SLOBODAn – čime organizatori jasno poručuju da umjetnost ne poznaje granice, te pozivaju sve slobodne umjetnike, umjetnice, umjetničke grupe i freelancere da svoje umjetničke programe prijave putem ovog linka Poziv za prijave ostaje otvoren od 1.2. – 1.3.

 

Za sve one koji žele volontirati na festivalu, družiti se sa brojnim umjetnicima i umjetnicama, učestvovati na radionicama, seminarima, programima, upoznati prijatelje i prijateljice iz cijele BiH, kao i iz regiona, prijave za volontiranje mogu izvršiti putem ovog linka. Poziv za prijave ostaje otvoren od 1.2. – 1.5.

 

artz 2017 (3)

 

Da je ovogodišnji moto Sloboda govori i činjenica da će arTz Festival 2017. biti održan na brojnim skladištima, krovovima, magacinima, jezerima, parkovima, podrumima, pijacama i u mnogim drugim kulturnim ustanovama grada Tuzla, jer cijeli svijet je pozornica.

 

#BudiSLOBODAN #arTzfest #arTzteam

 

artz 2017 (5) artz 2017 (6)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tri strašne i kontraverzne žene