Autoportreti LAURE HOPES: Šta se zapravo dešava iza zatvorenih vrata psihijatrijskih bolnica?

Moje mišljenje je da su svi društveni mediji fokusirani samo na to kako je biti sretan i kako je imati najbolji život koji možete zamisliti, međutim, iza zatvorenih vrata, mnogo sranja se dešava, rekla je holandska fotografkinja Laura Hopes za Refinery29.

 

 

Dvadesetjednogodišnja Laura Hospes primljena je u bolnicu zbog depresije, anksioznosti i poremećaja u ishrani, nakon pokušaja samoubistva. Nakon što su je smjestili u umnobolnicu, odlučila je da napravi niz autoportreta da pokaže šta se dešava iza zatvorenih vrata.

 

Dokumentovala je svoja stanja, jer nju ne zanima to šta ljudi ne žele vidjeti, željela je skrenuti pažnju i pokušati pomoći kao nadahnuće osobama koje su bile ili koje su još uvijek u psihijatrijskim bolnicama.

 

Laura Hospes (1) Laura Hospes (2) Laura Hospes (3) Laura Hospes (4) Laura Hospes (5) Laura Hospes (6) Laura Hospes (7) Laura Hospes (8) Laura Hospes (9) Laura Hospes (10) Laura Hospes (11) Laura Hospes (12) Laura Hospes (13) Laura Hospes (14) Laura Hospes (15) Laura Hospes (16) Laura Hospes (18)

foto_Laura Hopes

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bicikl od 24-karatnog zlata