Avon nastavlja misiju osnaženja žena – spozorstvo ženskog fudbalskog kluba Liverpool

U historijskom trenutku za ženski fudbal, Avon je objavio svoje prvo fudbalsko sponzorstvo: ova globalna kozmetička kompanija postaje glavni partner Liverpool Ladies Football Cluba i službeni partner Ladies Beauty Cluba. Avon i Liverpool Ladies FC zajedno najavljuju novo vrijeme za ženski fudbal budući da partnerstvo donosi Avon kao prvog nezavisnog sponzora tima nezavisno o pokroviteljstvu njegovih muških kolega. Avon ulazi u historiju fudbala jer postaje prvi ženski brend koji sponzoriše klub engleske ženske fudbalske Superlige.

 

Andrea Slater, direktorica Avona u Engleskoj, ponosna je na novu podršku ženama koja dolazi iz ove kompanije.

 

Avonova je svrha inspirisati i stvarati svijet sa što više osnaženih žena. Ovo sponzortsvo poziva na pravu promjenu – želimo rušiti socijalne barijere, izazivati stereotipe, osnaživati djevojke i mlade žene pokazujući im da se danas mogu baviti sportom kojim žele i vole.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MicfJAwKWIU[/youtube]

 

– Presretni smo što Avon dijeli iste vrijednosti kao i naš klub. Veselimo se ovom partnerstvu koje će sigurno pomoći postaviti ženski fudbal na vrh sportskih ljestvica, rekao je Billy Hogan, direktor i CCO Fudbalskog kluba Liverpool.

 

AVON_LIVERPOOL 2

 

Promjenjiva historija

 

Tokom 1920ih godina, fudbal je proglašen sportom koji “ne pristaje ženama” i dugih 50 godina uspijevao je biti totalno zaboravljen. Tek kada se ukinula ova zabrana, 1970-ih i ženski fudbal kreće u osvajanja. Danas Avon, kompanija za žene, ponosno daje svoju podršku ovom sportu omogućujući prepoznavanje, podršku i jednakost koju istinski zaslužuje.

 

 

 

Kratka historija ženskog fudbala u Engleskoj

1895: Prva ženska fudbalska utakmica. Sjever pobjeđuje Jug 7-1.

1921: Football Association (FA) zabranjuje ženama da igraju fudbal na terenima Fudbalske lige… fudbal ne priliči ženama, te se ne smije poticati

1971: Vijeće FA ukida zabranu i dozvoljava i ženama da igraju fudbal

1995: Newton Ladies postaju Liverpool FC Ladies i ulaze u finale Ženskog fudbalskog kupa

2002: FA objavljuje da fudbal postaje jedan od najčešće odabranih sportova za djevojke i žene u Engleskoj, tri godine prije nego je planirano da postane vrhunski ženski sport

2011: Liverpool Ladies FC postaje osnivač FA Women’s Super League koja započinje u aprilu 2011.

2017: Avon, kompanija za žene, najavljuje prvo samostalno žensko fudbalsko sponzorstvo, i to za Liverpool Ladies Football Club

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Givenchy predstavlja novi miris u čast moćnoj ženstvenosti