Avon nastavlja misiju osnaženja žena – spozorstvo ženskog fudbalskog kluba Liverpool

U historijskom trenutku za ženski fudbal, Avon je objavio svoje prvo fudbalsko sponzorstvo: ova globalna kozmetička kompanija postaje glavni partner Liverpool Ladies Football Cluba i službeni partner Ladies Beauty Cluba. Avon i Liverpool Ladies FC zajedno najavljuju novo vrijeme za ženski fudbal budući da partnerstvo donosi Avon kao prvog nezavisnog sponzora tima nezavisno o pokroviteljstvu njegovih muških kolega. Avon ulazi u historiju fudbala jer postaje prvi ženski brend koji sponzoriše klub engleske ženske fudbalske Superlige.

 

Andrea Slater, direktorica Avona u Engleskoj, ponosna je na novu podršku ženama koja dolazi iz ove kompanije.

 

Avonova je svrha inspirisati i stvarati svijet sa što više osnaženih žena. Ovo sponzortsvo poziva na pravu promjenu – želimo rušiti socijalne barijere, izazivati stereotipe, osnaživati djevojke i mlade žene pokazujući im da se danas mogu baviti sportom kojim žele i vole.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MicfJAwKWIU[/youtube]

 

– Presretni smo što Avon dijeli iste vrijednosti kao i naš klub. Veselimo se ovom partnerstvu koje će sigurno pomoći postaviti ženski fudbal na vrh sportskih ljestvica, rekao je Billy Hogan, direktor i CCO Fudbalskog kluba Liverpool.

 

AVON_LIVERPOOL 2

 

Promjenjiva historija

 

Tokom 1920ih godina, fudbal je proglašen sportom koji “ne pristaje ženama” i dugih 50 godina uspijevao je biti totalno zaboravljen. Tek kada se ukinula ova zabrana, 1970-ih i ženski fudbal kreće u osvajanja. Danas Avon, kompanija za žene, ponosno daje svoju podršku ovom sportu omogućujući prepoznavanje, podršku i jednakost koju istinski zaslužuje.

 

 

 

Kratka historija ženskog fudbala u Engleskoj

1895: Prva ženska fudbalska utakmica. Sjever pobjeđuje Jug 7-1.

1921: Football Association (FA) zabranjuje ženama da igraju fudbal na terenima Fudbalske lige… fudbal ne priliči ženama, te se ne smije poticati

1971: Vijeće FA ukida zabranu i dozvoljava i ženama da igraju fudbal

1995: Newton Ladies postaju Liverpool FC Ladies i ulaze u finale Ženskog fudbalskog kupa

2002: FA objavljuje da fudbal postaje jedan od najčešće odabranih sportova za djevojke i žene u Engleskoj, tri godine prije nego je planirano da postane vrhunski ženski sport

2011: Liverpool Ladies FC postaje osnivač FA Women’s Super League koja započinje u aprilu 2011.

2017: Avon, kompanija za žene, najavljuje prvo samostalno žensko fudbalsko sponzorstvo, i to za Liverpool Ladies Football Club

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte kako je bilo na druženju sa YSL make-up artistom MIHOM OBIDOM