Avon obilježio 130 godina postojanja

Avon, kompanija za žene i jedna od vodećih svjetskih kozmetičkih kompanija u direktnoj prodaji, ove godine obilježava 130 godina postojanja. Avon je kompanija koja od svojih početaka ženama nudi visoko kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama, te pruža mogućnost dodatnog prihoda kako bi ostvarile ekonomsku nezavisnost i poboljšale svoje živote. Riječ je o kompaniji s bogatim nasljeđem i tradicijom, temeljenoj na čvrstim vrijednostima i viziji koja vodi Avon od osnivanja u SAD-u prije 130 godina.

 

130-godina-avona-20

 

Prije 130 godina, osnivač kompanije David McConnell, kao prodavač knjiga došao je na ideju da osnuje svoju kozmetičku kompaniju jer su mirisni pokloni koji je poklanjao svojim kupcima uz kupovinu njegovih knjiga postali veoma popularni. Tada je došao na ideju da ženama koje su u to doba (1886), u u najvećem broju bile domaćice, pruži nešto sasvim novo tj. priliku za finansijsku samostalnost. Odlučio je da će njegova kompanija iz tog razloga poslovati na principu direktne prodaje. Učinio je to u cilju je da osnaži žene i pruži im samopouzdanje, što je misija kompanije tokom svih 130 godina njenog postojanja.

 

Jako puno pozitivnih vibracija i energije se moglo osjetiti 15.9.2016. u prelijepom hotelskom kompleksu Solaris u Šibeniku gdje je kompanija Avon proslavila svojih 130 godina postojanja.

 

130-godina-avona-1

 

Na jednom mjestu sve Avon dame i gospoda iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije kao i prijatelji iz drugih zemalja regije pokazali su zašto gaje tako velike emocije za ovu kompaniju. Tokom cjelovečernjeg programa Avon je predstavio novitete koji uskoro dolaze u Avon brošure kao i kakvi su planovi kompanije u narednom periodu, a u posebnom dijelu proslave Avon je proglasio najbolje među najboljim za regiju koju čine Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

 

130-godina-avona-11

 

Ove godine nagradu najbolje odnijela je voditeljica zone 009 Andrea Teletina iz Bosne i Hercegovine koja nam je rekla:

 

Uvijek je lijepo popeti se na binu i preuzeti nagradu za svoj trud i rad, ali moram reći da je ovo posebna nagrada koju podjednako dijelim sa svakim članom mog tima jer je naš mali ali vrijedan tim prepoznat kao najbolji za proteklu godinu dana.

 

130-godina-avona-12

 

Veoma sam zadovoljan postignutim uspjesima našeg Avon tima i istinski se zahvaljujem svima. Siguran sam da će se naši uspjesi nastaviti i u budućnosti i veselim se zajedničkoj saradnji i novim izazovima, rekao je Mustafa Halilović, Viši voditelj prodaje za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju povodom ove značajne proslave.

 

– Ponosan sam na Avonovu dugu tradiciju predanosti ženama koja uključuje društveno odgovorne projekte, ali i na naš rad direktne prodaje koji svakoj ženi nudi mogućnost finansijske nezavisnosti, riječi su Dalibora Ratkovića, Voditeljka prodaje za Bosnu i Hercegovinu.

 

Kao kompanija koja na prvo mjesto stavlja dobrobit žene obećanje koje je dato svim prisutnima je da će Avon i dalje, kao u prvih 130 godina svog postojanja nastojati da promijeni živote žena širom svijeta na bolje.

 

130-godina-avona-2 130-godina-avona-10 130-godina-avona-8 130-godina-avona-7 130-godina-avona-6 130-godina-avona-5 130-godina-avona-4 130-godina-avona-3130-godina-avona-13 130-godina-avona-14 130-godina-avona-13 130-godina-avona-11 130-godina-avona-17 130-godina-avona-16 130-godina-avona-15 130-godina-avona-14130-godina-avona-12130-godina-avona

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ForBookLovers: Sutra promocija knjige SRCE OD PLASTIKE autora Saše Džine u knjižari Books.ba