Avon predstavlja novi identitet brenda: WATCH ME NOW!

Kompanija ljepote Avon lansirala je novu brend kampanju Watch Me Now pozivajući ljude da preispitaju svoje stavove o ovom kultnom brendu. Avon, koji transformiše živote žena donoseći ljepotu na drugačiji način, evoluira svoju poziciju s ciljem koji bolje odražava današnji Avon – inovativan, odvažan i inkluzivan brend.

 

Pokrenuta u susret proslavi 135 godina Avona, #WatchMeNow kampanja naglašava historijsku baštinu kompanije koja brine i čini razliku više od jednog vijeka: koristeći snagu ljepote otvara mogućnosti zarađivanja pod vlastitim uslovima i podržava humanitarne borbe protiv raka dojke i nasilja nad ženama. Proslavlja uspjeh onih za koje se niko nije kladio da će uspjeti, jer prihvaća različitosti, ističe neočekivane i često podcijenjene aspekte brenda Avon, njegovih ljudi, aktivizma i proizvoda – a za što je Avon dobio više od 300 nagrada širom svijeta i patentirao više od 1000 inovacija.

 

Avon_KEY VISUAL

 

Watch Me Now uključuje novi vizuelni identitet i nadogradnju Avonovog logotipa, prvi put u posljednjih nekoliko desetljeća, kao i odvažniji samopouzdaniji način komunikacije koji je relevantniji za milione kupaca danas. Novi logotip već se počeo pojavljivati na proizvodima i u brošurama, a uključuje referencu na obline izvornog Avonovog logotipa iz ’30-ih, uz novi gradijent boja i dizajn element koji je temeljen na oblinama ženskog lica.

 

Watch Me Now označava početak novog poglavlja za Avon. Već 135 godina Avon se bavi ljepotom na drugačiji način, i sada se ne zaustavljamo, tek započinjemo! Uvažavamo sve što smo naučili o važnosti direktne komunikacije i prodaje i to primjenjujemo u kontekstu današnjice – koristimo nove digitalne alate koji našim savjetnicama za ljepotu danas više nego ikad omogućavaju fleksibilan, brz i jednostavan rad na vlastitim društvenim platformama. Nastavljamo s inovacijama i rastom, ulaganjem u istraživanje, razvoj proizvoda i ljude, kako bi osigurali ljepotu dostupnu svima. I dalje ćemo progovarati protiv nasilja, podržavati borbu protiv raka dojke, poticati promjene i širiti pozitivan uticaj na žene globalno. Razlika je u tome što to od sad radimo na relevantniji i hrabriji način, sigurni u sebe i svoju poziciju na tržištu, kako bismo Avon otvorili svima i proširili svoje poslovanje, kaže Angela Cretu, Avon CEO.

 

 

S pet miliona Članova Kluba na više od 50 svjetskih tržišta, Avon je tokom posljednjih 12 mjeseci ubrzao svoje inovacije i poslovnu transformaciju – kroz povećanje digitalnih alata i konkretnu podršku svojim timovima, kao i lansiranje novih inovativnih patentiranih proizvoda koji predvode trendove. Avonove najnovije inovacije uključuju ProtinolTM, sljedeću generaciju retinola koji je također bio Avonovo otkriće, esenciju parfema u čvrstom gel obliku i to za jedan od najomiljenijih mirisnih brendova Today Tomorrow Always, kao i Adapt, prvu kolekciju za njegu kože formulisanu da smanji utjecaj menopauze i hormonalnih fluktuacija na kožu. U Bosni i Hercegovini, Avon je već zabilježio rast od 189% u digitalnom načinu prodaje* i uspješno prilagodio on-line poslovanje novim prilikama i potrebama korisnika – što dokazuje koliko je brend istinski relevantan u životu žena danas.

 

Avon_WMN comm

 

Watch Me Now kampanja donosi novi Avon na tržište ljepote, donosi promjenu i relevantnost. Misliš da poznaješ Avon? Razmisli još malo i pogledaj. Niste nas vidjeli da dolazimo, a sada ne možete skrenuti pogled. Avon. Watch Me Now.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kenzo World Power: Za savršeno nesavršene žene