AVON x BELMA TVICO: Nejra Čengić je dobitnica svečane modne kombinacije

Kozmetička kuća Avon nedavno je predstavila novi parfem Rare Flowers Night Orchid EdP. Elegancija noćne orhideje, senzualna slatkoća zlatne gardenije i egzotična energija gorke naranče u trenu će vas odvesti u svijet mirisnog luksuza.

 

Rare Flowers Night Orchid EdP

 

Parfem je pronašao svoju modnu kombinaciju u kolekciji Belme Tvico. Body i duga suknja reflektiraju ljepotu noćne orhideje. Igra linija i boja donosi posebnu dozu elegancije, uz dašak senzualnosti.

 

belma tvico avon 3

 

U susret maturantskim zabavama kozmetička kuća Avon i modna dizajnerica Belma Tvico odlučili su pokloniti ovu elegantnu kombinaciju i obradovati jednu maturanticu. Putem FBL kanala pozvali smo sve vas da nam preporučite jednu maturanticu za koju mislite da je dobra učenica i inspiracija drugima. Tokom posljednjih deset dana poslali ste nam brojne lijepe primjere, a tim FBL magazina je odlučio pokloniti haljinu Nejri Čengić, po preporuci Nine Borovac.

 

Nina nam je poslala e-mail u kojem je pisalo:

 

Dragi FBL tim,

 

Za poklon (maturantsku haljinu i make up) kandidujem Nejru Čengić, 18-godišnjakinja, odlična učenica i aktuelna prvakinja BiH u prsnim disciplinama (50,100,200), te reprezentativka BiH u plivanju. Iako stanuje u Ilijašu svakodnevno 2 puta putuje u Sarajevo, kako bi prisustvovala na najmanje 2 treninga dnevno i nastavi. Želi studirati psihologiju, voli životinje, i (još uvijek) djevojčica je koja rijetko izlazi i većinu vremena provodi u sportskoj odjeći, te smatram da bi vaš poklon bio prava transformacija i make over.

 

Nadam se da ćete odabrati bas Nejru, jer ona to zaslužuje.

 

nejra 1 nejra

 

Maturantica će dobiti ovu modnu kombinaciju i AVON set make-up, te Rare Flowers Night Orchid EdP, a Ninu koja je nominovala AVON će nagraditi set make-upom i Rare Flowers Night Orchid parfemom.

 

S obzirom na to da je na e-mail pristiglo više od 100 prijedloga, AVON kompanija je odlučila dati i dvije utješne nagrade, pa će tako pokloniti dva make-up seta u vrijednosti od 100 KM djevojkama Lamiji Bisić i Martini Larma, koje je preporučila njihova profesorica Adila Salibašić.

 

Dragi FBL-ovci,

 

Kao profesorica u Drugoj gimnaziji Sarajevo svakodnevno imam priliku upoznati i družiti se sa nevjerovatnim mladim ljudima. Njihov entuzijazam, empatija, znanje i želja da svijet u kojem žive učine boljim i humanijim mjestom bude nadu u bolje sutra. Oni će uspjeti, usprkos sistemu u kojem živimo i o njima ćemo kroz život slušati kao o vrsnim stručnjacima, nadam se i kao o još većim ljudima, humanistima.

 

Stoga ću kandidirati dvije sjajne – izuzetno uspješne i pametne, mlade djevojke koje će svoje školovanje nastaviti na medicini i na polju fizike. Naprosto se ne mogu odlučiti za samo jednu pa ću poslati dva imena:

1. Lamija Bisić

2. Martina Larma

O detaljnijim razlozima ne bih govorila jer se tiču njihove privatnosti. Bit će dovoljno istaknuti da su nerijetko bivale (djelimično) same u životnoj borbi, postizale besprijekorne rezultate i uvijek nalazile vremena i prostora da pomognu drugima. 

 

Pamtit ću ih po toj hrabrosti i odvažnosti da se sa životnim izazovima bore stoički!

 

Razrednica,

Adila Salibašić

 

 

Sve dobitnice ćemo kontaktirati, a ostalima želimo više sreće drugi put.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rudolph van Veen najslađim druženjem godine zvanično otvorio novu Mrvicu