AVON x BELMA TVICO: Nejra Čengić je dobitnica svečane modne kombinacije

Kozmetička kuća Avon nedavno je predstavila novi parfem Rare Flowers Night Orchid EdP. Elegancija noćne orhideje, senzualna slatkoća zlatne gardenije i egzotična energija gorke naranče u trenu će vas odvesti u svijet mirisnog luksuza.

 

Rare Flowers Night Orchid EdP

 

Parfem je pronašao svoju modnu kombinaciju u kolekciji Belme Tvico. Body i duga suknja reflektiraju ljepotu noćne orhideje. Igra linija i boja donosi posebnu dozu elegancije, uz dašak senzualnosti.

 

belma tvico avon 3

 

U susret maturantskim zabavama kozmetička kuća Avon i modna dizajnerica Belma Tvico odlučili su pokloniti ovu elegantnu kombinaciju i obradovati jednu maturanticu. Putem FBL kanala pozvali smo sve vas da nam preporučite jednu maturanticu za koju mislite da je dobra učenica i inspiracija drugima. Tokom posljednjih deset dana poslali ste nam brojne lijepe primjere, a tim FBL magazina je odlučio pokloniti haljinu Nejri Čengić, po preporuci Nine Borovac.

 

Nina nam je poslala e-mail u kojem je pisalo:

 

Dragi FBL tim,

 

Za poklon (maturantsku haljinu i make up) kandidujem Nejru Čengić, 18-godišnjakinja, odlična učenica i aktuelna prvakinja BiH u prsnim disciplinama (50,100,200), te reprezentativka BiH u plivanju. Iako stanuje u Ilijašu svakodnevno 2 puta putuje u Sarajevo, kako bi prisustvovala na najmanje 2 treninga dnevno i nastavi. Želi studirati psihologiju, voli životinje, i (još uvijek) djevojčica je koja rijetko izlazi i većinu vremena provodi u sportskoj odjeći, te smatram da bi vaš poklon bio prava transformacija i make over.

 

Nadam se da ćete odabrati bas Nejru, jer ona to zaslužuje.

 

nejra 1 nejra

 

Maturantica će dobiti ovu modnu kombinaciju i AVON set make-up, te Rare Flowers Night Orchid EdP, a Ninu koja je nominovala AVON će nagraditi set make-upom i Rare Flowers Night Orchid parfemom.

 

S obzirom na to da je na e-mail pristiglo više od 100 prijedloga, AVON kompanija je odlučila dati i dvije utješne nagrade, pa će tako pokloniti dva make-up seta u vrijednosti od 100 KM djevojkama Lamiji Bisić i Martini Larma, koje je preporučila njihova profesorica Adila Salibašić.

 

Dragi FBL-ovci,

 

Kao profesorica u Drugoj gimnaziji Sarajevo svakodnevno imam priliku upoznati i družiti se sa nevjerovatnim mladim ljudima. Njihov entuzijazam, empatija, znanje i želja da svijet u kojem žive učine boljim i humanijim mjestom bude nadu u bolje sutra. Oni će uspjeti, usprkos sistemu u kojem živimo i o njima ćemo kroz život slušati kao o vrsnim stručnjacima, nadam se i kao o još većim ljudima, humanistima.

 

Stoga ću kandidirati dvije sjajne – izuzetno uspješne i pametne, mlade djevojke koje će svoje školovanje nastaviti na medicini i na polju fizike. Naprosto se ne mogu odlučiti za samo jednu pa ću poslati dva imena:

1. Lamija Bisić

2. Martina Larma

O detaljnijim razlozima ne bih govorila jer se tiču njihove privatnosti. Bit će dovoljno istaknuti da su nerijetko bivale (djelimično) same u životnoj borbi, postizale besprijekorne rezultate i uvijek nalazile vremena i prostora da pomognu drugima. 

 

Pamtit ću ih po toj hrabrosti i odvažnosti da se sa životnim izazovima bore stoički!

 

Razrednica,

Adila Salibašić

 

 

Sve dobitnice ćemo kontaktirati, a ostalima želimo više sreće drugi put.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ples na svili: Jedinstven osjećaj slobode