AY, CARMELA na ljetno sceni SARTR-a

Nakon više od dva mjeseca Sarajevski ratni teatar SARTR, dočekat će svoju publiku ponovo i to na Ljetnoj sceni SARTR koja će biti postavljena u dvorištu O.Š Musa Ćazim Ćatić. Predstave će se izvoditi uz sve preporuke i mjere predostrožnosti.

 

Prva u nizu predstava koje će biti odigrane na ljetnoj sceni je predstava AY, CARMELA Josea Sinisterrae, a režiji reditelja Roberta Raponje. U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić. Predstava je nastala u produkciji Sarajevskog Ratnog Teatra SARTR-a 1999, te za dvadeset i jednu godinu, koliko se igra, po scenama Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, ona predstavlja jednu od najizvođenijih i najdugovječnijih predstava ovog, a i uopšte bosanskohercegovačkog teatra.

 

Ay, Carmela je hronika sjećanja na španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima.

 

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Samra Mujezinović, kostimografiju Vanja Popović, muziku Davor Rocco, a koreografiju Antun Marinić.

 

Ay, Carmela je u prošloj godini obilježila dvadeset godina igranja, imala više gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu, osvojila neke značajne nagrade i prošlog maja povodom obilježavanja Dana pobjede nad Fašizmom, odigrana je na prostoru Spomen – parka Vraca – prostoru koji simbolizira otpor i borbu građana Sarajeva protiv fašizma.

 

Rezervacije ulaznica moguće izvršiti putem slanjem poruke u inbox stranice Sarajevskog ratnog teatra, te na broj 033 664 070.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Novosadski techno ambasador Lag završava godinu sa pet vinil izdanja