AY, CARMELA na ljetno sceni SARTR-a

Nakon više od dva mjeseca Sarajevski ratni teatar SARTR, dočekat će svoju publiku ponovo i to na Ljetnoj sceni SARTR koja će biti postavljena u dvorištu O.Š Musa Ćazim Ćatić. Predstave će se izvoditi uz sve preporuke i mjere predostrožnosti.

 

Prva u nizu predstava koje će biti odigrane na ljetnoj sceni je predstava AY, CARMELA Josea Sinisterrae, a režiji reditelja Roberta Raponje. U predstavi igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić. Predstava je nastala u produkciji Sarajevskog Ratnog Teatra SARTR-a 1999, te za dvadeset i jednu godinu, koliko se igra, po scenama Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, ona predstavlja jednu od najizvođenijih i najdugovječnijih predstava ovog, a i uopšte bosanskohercegovačkog teatra.

 

Ay, Carmela je hronika sjećanja na španski građanski rat i poklon umjetničkoj časti i dostojanstvu, humanizmu i moralnim kvalitetima kolektivne antifašističke svijesti. To je drama koja govori o kompleksnoj poziciji umjetnika i malog čovjeka u režimu koji oduzima slobodu u ratnim vremenima.

 

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić Kulenović, scenografiju Samra Mujezinović, kostimografiju Vanja Popović, muziku Davor Rocco, a koreografiju Antun Marinić.

 

Ay, Carmela je u prošloj godini obilježila dvadeset godina igranja, imala više gostovanja po Bosni i Hercegovini i regionu, osvojila neke značajne nagrade i prošlog maja povodom obilježavanja Dana pobjede nad Fašizmom, odigrana je na prostoru Spomen – parka Vraca – prostoru koji simbolizira otpor i borbu građana Sarajeva protiv fašizma.

 

Rezervacije ulaznica moguće izvršiti putem slanjem poruke u inbox stranice Sarajevskog ratnog teatra, te na broj 033 664 070.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Wong Kar-Wai završio scenario za nastavak filma ‘Chungking Express’