BALKAN: Ručno rađene drvene naočale s bh. potpisom

Brdoviti Balkan, kako ga mnogi vole nazivati, za neke je samo još jedan dio planete, ali za neke velika i nepresušna inspiracija u stvaranju. Dvije godine provedene u radionici uz ljubav prema drvetu i Balkanu, kreirale su istoimeni brend, specijaliziran za ručnu proizvodnju visokokvalitetnih drvenih naočala, sa posebnim akcentom na ručni rad. Balkan naočale uskoro će i zvanično ugledati svjetlost dana, te doživjeti službenu promociju na Dinaric Alps Encounter: Solomun X Klabika eventu, koji se u petak 29. jula održava u Kamenom amfiteatru na Bjelašnici.

 

Pažljivo birano drvo sa puno ljubavi tretirano u svakoj od faza procesa proizvodnje je ono što brend BALKAN čini unikatnim. Prvi modeli dolaze u kombinaciji oraha, graba i trešnje, a trenutno je u fazi izrade i istraživanja modela od ebanovine i javora.

 

Balkan 1

 

Ovaj pažljivo napravljen drveni okvir krase stakla sa UV 400 zaštitom koja je u stanju blokirati zrake svjetlosti sitne i do 400 nanometara, što je malo iznad prosjeka uobičajenog standarda zaštite na području Evropske Unije, koji nalaže da 95% radijacije do 380 nanometara mora biti odbijeno ili filtrirano. Po potrebi stakla mogu biti i dioptrijska.

 

Naš proizvod, nastao predanim i detaljnim procesom izrade, pokazuje da nismo tek još jedan brend drvenih naočala na tržistu. Uložemo ogroman trud i sredstva kako bi zadovoljili, prije svega naše visoke standarde, te ponudili proizvod za koji će, nadamo se, mnogi biti emotivno vezani. Iako drvene naočale nisu ništa novo na svjetskom tržištu, još uvijek nismo imali priliku da ih vidimo u Bosni i Hercegovini, zato smo ponosni što svoje ručno pravljene naočale možemo predstaviti široj javnosti prvi put i to na vrlo zanimljivoj lokaciji i još boljem eventu: The Dinaric Alps Encounter: Solomun X Klabika, koji će se pamtiti, i to ne samo po našim naočalama, ističu Eldin Herenda, Lamija Herenda, Mersel Bujak, Adnan Beširović i Sead Sinanović, kreatori unikatnih naočala i unikatnog brenda.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vwTUiYkUsSo[/youtube]

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Upoznajte Neala Ungera, šezdesetogodišnjeg skateboardera