Barbie dobila lice astronautkinje Samanthe Cristoforetti

European Space Agency (ESA) i Mattel, kompanija koja prozvodi lutku Barbie, udružili su se kako bi u čast 60. rođendana kojeg ove godine slavi Barbie kreirali jednu sa licem astronautkinje Samanthe Cristoforetti. Lutka nosi stiliziranu reprodukciju NASA-inog Extravehicular Mobility Unit odijela, koje nose astronauti i astronautkinje prilikom ‘šetnji Svemirom’, a druga verzija je Barbie u plavom ESA odijelu za letenja na kojem možete vidjeti patcheve ESA agencije.

 

Nažalost, Mattel još uvijek nije pustio Cristoforetti Barbie u prodaju, bar ne još. Izrazili su nadu da će ova lutka potaknuti mlade djevojke da postanu astronautkinje.

 

Jedan od ESA-inih ciljeva jeste da bude izvor inspiracije za sve građane i građanke. ESA je ponosan što je dio ove inicijative u borbi protiv stereotipa i ohrabrivanja djevojaka i mladih žena da slijede svoje snove, kakvi god oni bili, izjavila je Ersilia Vaudo, ESA Chief Diversity Officer.

 

Cristoforetti je inače prva žena astronautkinja u Italiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Edo Maajka nakon dvije godine ponovo pred sarajevskom publikom