Barbie dobila lice astronautkinje Samanthe Cristoforetti

European Space Agency (ESA) i Mattel, kompanija koja prozvodi lutku Barbie, udružili su se kako bi u čast 60. rođendana kojeg ove godine slavi Barbie kreirali jednu sa licem astronautkinje Samanthe Cristoforetti. Lutka nosi stiliziranu reprodukciju NASA-inog Extravehicular Mobility Unit odijela, koje nose astronauti i astronautkinje prilikom ‘šetnji Svemirom’, a druga verzija je Barbie u plavom ESA odijelu za letenja na kojem možete vidjeti patcheve ESA agencije.

 

Nažalost, Mattel još uvijek nije pustio Cristoforetti Barbie u prodaju, bar ne još. Izrazili su nadu da će ova lutka potaknuti mlade djevojke da postanu astronautkinje.

 

Jedan od ESA-inih ciljeva jeste da bude izvor inspiracije za sve građane i građanke. ESA je ponosan što je dio ove inicijative u borbi protiv stereotipa i ohrabrivanja djevojaka i mladih žena da slijede svoje snove, kakvi god oni bili, izjavila je Ersilia Vaudo, ESA Chief Diversity Officer.

 

Cristoforetti je inače prva žena astronautkinja u Italiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Let’s Go Rose – piće kojim se voli!