Bečki ledeni san ove godine na 9.500 kvadratnih metara

Release Date
17/01/2022
naslovna fotografija
Johannes Weidl

Glavni grad Austrije i druge pandemijske zime nudi zimsku čaroliju na svježem zraku. Najveće klizalište u srcu austrijske prijestolnice otvara 19. januara. Na površini od čak 9.500 m2 stanovnicima Beča će pružati zabavu sve do 6. marta.

Klizači svih uzrasta će biti oduševljeni inovativnim 27. izdanjem Bečkog ledenog sna, jednog od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu, koje će ove godine biti najveće do sada. S početnih 1.600 m2 1996. godine klizalište se 2019. proširilo na 9.000 m2 na dva nivoa, a 2022. je njegova površina porasla za dodatnih 500 m2.

Stadtwienmarketing / foto_Manu Grafenauer

Bečki gradonačelnik Michael Ludwig naglašava značaj sportova na otvorenom: Veoma mi je važno građanima ponuditi sigurne doživljaje u gradu, čak i u ovim izazovnim vremenima. Stoga sam zadovoljan što se Bečki ledeni san ponovo može održati na Rathausplatzu, uz poštovanje mjera zaštite od koronavirusa. To znači da se svi ljubitelji ovog sporta mogu sigurno klizati na svježem zraku. Eistraum ne promiče samo kvalitet života u gradu, već i zdravlje bečkog stanovništva – kako fizičkog tako i psihičkog.

Nove atrakcije na gornjoj platformi pružiti će čaroban pogled na ledenu stazu koja vodi kroz prekrasno osvijetljen park ispred vijećnice. Dvije odvojene zaleđene površine će uveseljavati najmlađe i početnike koji mogu vježbati klizanje na ledu. Pored toga, Grad će bečkim vrtićima i školama ponovno omogućiti besplatno klizanje radnim danima od 10 do 16 sati.

Kako bi se izbjegle gužve na ulazu, ove se godine ulaznice mogu kupiti online, gdje posjetioci ostvaruju 10 posto popusta. Ulaznice sadrže QR kod koji se učitava na ulazu i imaju ograničeno vrijeme trajanja. U skladu sa mjerama vrijedi 2G pravilo, tj. posjetioci na ulazu moraju priložiti potvrdu o vakcinisanju ili preboljenoj bolesti, a obavezno je i nošenje zaštitne maske koju je dozvoljeno skinuti za vrijeme klizanja.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Topli mirisni čajevi uljepšat će hladne dane i zimske večeri