Belma Tvico-Stambol

Belma Tvico-Stambol niže uspjehe u Turskoj

Datum objave
17/12/2019

Belma Tvico-Stambol, jedna od najuspješnijih bh. modnih dizajnerica, niže uspjehe u Turskoj. Nakon boravka i predstavljanja u Parizu i Milanu, te ostvarene saradnje sa nekim od najpoznatijih glumica, modela i stilistica širom svijeta, na red je došao Istanbul, turska metropola koja se posljednjih nekoliko godina profilira kao važno modno odredište.

Modna dizajnerica već duži period boravi u Istanbulu zbog prethodno dogovorenih saradnji. Sinoć, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, glumicu Irmak Örnek i glumca Merta Ali Yavuzcana. Örnek, poznata po ulozi u slavnoj turskoj seriji Ljepotica i zvijer u kojoj igra pored proslavljenog glumca bh. porjekla Kıvança Tatlıtuğa, sinoć je kao voditeljica festivala očarala prisutne u dugoj, večernjoj haljini u potpisu Tvico -Stambol.

belma tvico turska (2)

 

Crna korzet haljina, obogaćena detaljima od čipke i tila, izgledala je savršeno na sceni.

– Dobro je skrojena i laka za nositi. Bilo mi je jako jednostavno kretati se u njoj, a sam dizajn je iznimno bajkovit, pa sam se osjećala kao princeza. Belma je sjajna dizajnerica i znala je tačno kako ispuniti moje želje. Sve je izgledalo savršeno i želim joj zahvaliti na prilici da nosim njen dizajn, izjavila je Örnek za turske medije.

 

belma tvico turska (2)

 

Yavuzcan, proslavljeni turski glumac koji trenutno igra u filmu Ceviz Ağacı turskog reditelja Faysala Soysala, sinoć je kao voditelj programa svoju odjevnu kombinaciju obogatio svilenom maramom u potpisu brenda Belma Tvico.

 

Na crno-bijelu maramu prenijeti su dijelovi povelje Kulina bana. Na ovaj način, osim što je promoviran bh. modni dizajn na internacionalnoj sceni, istaknuta je i neprocjenjiva vrijednost kulturne i historijske baštine Bosne i Hercegovine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zaljubljeni parovi u Južnoj Koreji iskazuju privrženost noseći istu odjeću