Belma Tvico-Stambol

Belma Tvico-Stambol niže uspjehe u Turskoj

Datum objave
17/12/2019

Belma Tvico-Stambol, jedna od najuspješnijih bh. modnih dizajnerica, niže uspjehe u Turskoj. Nakon boravka i predstavljanja u Parizu i Milanu, te ostvarene saradnje sa nekim od najpoznatijih glumica, modela i stilistica širom svijeta, na red je došao Istanbul, turska metropola koja se posljednjih nekoliko godina profilira kao važno modno odredište.

Modna dizajnerica već duži period boravi u Istanbulu zbog prethodno dogovorenih saradnji. Sinoć, povodom održavanja 2. Internacionalnog Amity Festivala kratkog filma, imala je priliku odjenuti voditelje programa, glumicu Irmak Örnek i glumca Merta Ali Yavuzcana. Örnek, poznata po ulozi u slavnoj turskoj seriji Ljepotica i zvijer u kojoj igra pored proslavljenog glumca bh. porjekla Kıvança Tatlıtuğa, sinoć je kao voditeljica festivala očarala prisutne u dugoj, večernjoj haljini u potpisu Tvico -Stambol.

belma tvico turska (2)

 

Crna korzet haljina, obogaćena detaljima od čipke i tila, izgledala je savršeno na sceni.

– Dobro je skrojena i laka za nositi. Bilo mi je jako jednostavno kretati se u njoj, a sam dizajn je iznimno bajkovit, pa sam se osjećala kao princeza. Belma je sjajna dizajnerica i znala je tačno kako ispuniti moje želje. Sve je izgledalo savršeno i želim joj zahvaliti na prilici da nosim njen dizajn, izjavila je Örnek za turske medije.

 

belma tvico turska (2)

 

Yavuzcan, proslavljeni turski glumac koji trenutno igra u filmu Ceviz Ağacı turskog reditelja Faysala Soysala, sinoć je kao voditelj programa svoju odjevnu kombinaciju obogatio svilenom maramom u potpisu brenda Belma Tvico.

 

Na crno-bijelu maramu prenijeti su dijelovi povelje Kulina bana. Na ovaj način, osim što je promoviran bh. modni dizajn na internacionalnoj sceni, istaknuta je i neprocjenjiva vrijednost kulturne i historijske baštine Bosne i Hercegovine.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CHRISTIAN LOUBOUTIN cipele PIGALLE slave deseti rođendan