Beyoncé i Balmain kreirali couture kolekciju inspiriranu njenim posljednjim albumom

Datum objave
25/03/2023
foto
Courtesy of Balmain

Kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing udružio se sa posebnom dizajnerskom partnericom, njegovom dobrom prijateljicom i dugogodišnjom muzom Beyoncé, koja je blisko sarađivala s njim više od šest mjeseci kako bi zajedno kreirali jedinstvenu haute couture kolekciju, a koja je inspirirana svakom pjesmom s njenog posljednjeg albuma Renaissance.

Nazvana Renaissance Couture, kolekcija od 16 odjevnih predmeta debitovala je na naslovnici francuskog Voguea u petak, 24. marta, dan nakon što je objavljeno da su se pjevačica i adidas prekidaju saradnju.

Kolekcija je limitirana i nije na prodaju. Prema izjavi Rousteinga za Vogue radio je rame uz rame sa samom Beyoncé. Pjesme, tekstovi i ritmovi albuma briljantno su spojeni u jednu cjelinu, pa ne čudi da je i kolekcija koju su inspirirale jednako inventivna. Genijalnost albuma pretočena u couture kolekcija je dokaz da nešto moćno može proizaći kada se muzika i moda spoje u jednu jedinstvenu cjelinu.

Beyoncé se prije svega zalaže za slobodu iznad svega, za slobodu u današnjem svijetu, istakao je je Rousteing. Moćan glas koji odjekuje. Ona govori o različitostima, o svakoj vrsti različitosti i odaje počast queer zajednici, odaje počast house muzici, balskoj dvorani i modnim balovima.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Chanel predstavio kolekciju za proljeće/ljeto 2020.