Big Dream Project u Beču: Prikuplja se 100.000 snova iz svijeta

Release Date
22/11/2021
naslovna fotografija
EurocommPR/Doris Hemrich - MuseumsQuartier

U okviru evropske premijere projekta Veliki san 25. novembra će u Beču biti predstavljena umjetnička instalacija na temu vizualizacije utopijskog svijeta 2030. godine.

Veliki san ima za cilj da prikupi 100.000 snova iz cijelog svijeta do kraja godine. Potom će 50 međunarodnih umjetnika i umjetnica stvoriti djelo u obliku mozaika i video instalacije. Do sada je prikupljeno 40.000 snova, koji će biti prikazani na dva događaja, jedan u MuseumsQuartier u Beču, 25. novembra, a drugi u New Yorku, od 2. decembra u galeriji ZAZ10TS.

Svi zainteresovani, koji svoje vizije svijeta 2030. godine žele podijeliti s drugima, to mogu učiniti putem webstranice Big.Drea.Me i #taketwoplanet do 31. decembra.

Amit Trainin – Big Dream Project

Raduje me što će projekt svoju evropsku premijeru imati u MuseumsQuartieru. Bečka muzejska četvrt nije samo mjesto gdje možete doživjeti izvanrednu umjetnost, već i mjesto gdje se možete opustiti, uživati i sanjati – a to je trenutno važnije nego ikad, izjavio je direktor MuseumQuartiera, Christian Strasser.

Ovaj projekt je prvi put pokrenut u Tel Avivu 2017. godine, kada su snovi o budućnosti Bliskog istoka pretvoreni u umjetničko djelo, a to je učinjeno uz pomoć prostirki za jogu na kojima su se ljudi mogli sastati radi zajedničke vježbe. Akcija se prenosila uživo širom svijeta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nikada bogatiji program Festivala kulture SLOVO GORČINA