Čak 35 posto Evropljana bi radije izabralo punjač za telefon nego novac

Pametni telefoni, a posebno njihove baterije koje nam pomažu da ispunimo svakodnevne obaveze, postali su jedna od glavnih potreba današnjeg društva. Tako je najnovije istraživanje koje je Samsung sproveo u saradnji sa nezavisnom istraživačkom agencijom Atomik Research pokazalo da bi čak 35 odsto Evropljana umesto novca, prije izabralo punjač za telefon.

 

Istraživanje je sprovedeno na 6.519 osoba starijih od 18 godina u sedam evropskih zemalja (Velika Britanija, Italija, Španija, Nemačka, Mađarska, Češka i Slovačka). Rezultati su pokazali da je pozajmica punjača ili eksterne baterije izuzetno važan postupak u savremenom svijetu, te da predstavlja povezivanje na ličnom nivou. Tome u prilog govori čak 62 odsto ispitanika, koji su izjavili da bi nepoznatoj osobi kupili kahvu u zamjenu za punjač. Osim toga, istraživanje je pokazalo da je spremnost na dijeljenje baterije pokazatelj koliko vam je stalo do druge osobe. Na primjer, 14 odsto učesnika u ispitivanju su se izjasnili da bi najteže podijelili punjač sa strancima, među kojima tek 21 odsto ljudi između 18 i 34 godine, dok bi ovo najlakše palo starijima od 55 godina (36 odsto).

 

samsung baterija

Kancelarija je mjesto gdje je najteže pozajmiti punjač, pa čak 41 odsto ispitanika smatra da se najiritantnije pitanje na radnom mjestu tiče pozajmice telefona ili punjača. Sa kolegama bi ovaj uređaj podijelilo 39 odsto ispitanih, dok bi ga članovima porodice ustupilo 72 odsto njih. Prijatelju ili partneru bi punjač pozajmilo 62 procenta ispitanih.

 

Samsung Galaxy S10 PowerShare tehnologija omogućava korisnicima bežično dijeljenje baterije telefona sa drugim kompatibilnim uređajima, što ujedno olakšava i povezivanje sa ljudima oko nas.

 

Nova tehnologija koja telefonima omogućava bežično dijeljenje baterije uklanja zavisnost od tradicionalnih punjača i istovremeno pomaže u razvoju modernog digitalnog ponašanja. Zanimljivi rezultati ovog istraživanja pokazuju da punjenje baterije tuđeg umesto svog uređaja predstavlja moćan alat za društveno povezivanje i uspostavljanje povjerenja, rekao je Mark Notton, direktor portfolija i strategije za mobilne proizvode u kompaniji Samsung Electronics.

 

Trećina ispitanika lagala bi o procentu baterije na mobilnom telefonu kako bi izbjegla pozajmicu ovog uređaja, što govori o tome da punjač definitivno ne dijelimo olako i sa bilo kim.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ARTsee aplikacija povodom Međunarodne noći muzeja prilagođena za kućnu upotrebu