CBGB: Fotografije slavnog punk kluba

Kako se bliži premijera dugoočekivanog filma o njujorškom punk klubu CBGB (Country, Blue Grass, and Blues) originalni zidovi su izvučeni iz skladišta za premijeru filma.

 

CBGB1

 

 

 

 

poster

 

Klub je otvoren 1973., a osnovao ga je muzičar Hilly Kristal (R.I.P.). Krajem ’70-ih godina prošloga vijeka to je bilo mjesto rođenja nove scene – američkog punka, koju su predvodili The Ramones, Talking Heads, Blondie, Television te Patti Smith.

 

Ovo je film o jednoj muzičkoj eri, o mjestu na kojem sam visjela u New Yorku početkom osamdesetih i o neopjevanim šampionima nove muzike, rekla je Jody Savin, kojoj je ovo prvi rediteljski poduhvat.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O1ZNfaOpqKo[/youtube]

 

CBGB2

 

Kad je klub zatvoren u oktobru. 2006. godine, zbog zakonskih zavrzlama oko najma prostora, većina unutrašnjosti od zidova, grafita, naljepnica, zidova WC-a, sačuvana je u skladištu. Ekipa Gothamista, tačnije fotograf Jim Kiernan, imao je priliku napraviti odličnu fotogaleriju originalnih zidova i interijera, koji ponovo izloženi spremno čekaju CBGB Music & Film Festival koji će se održavati od 8. do 13. oktobra u New Yorka u sklopu kojeg će biti prikazan i film.

 

CBGB32 CBGB33 CBGB34 CBGB3 CBGB4 CBGB5 CBGB6 CBGB21 CBGB22 CBGB23 CBGB30 CBGB31

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Zlatni lovorov vijenac za doprinos teatarske umjetnosti Jasni Diklić