CBGB: Fotografije slavnog punk kluba

Kako se bliži premijera dugoočekivanog filma o njujorškom punk klubu CBGB (Country, Blue Grass, and Blues) originalni zidovi su izvučeni iz skladišta za premijeru filma.

 

CBGB1

 

 

 

 

poster

 

Klub je otvoren 1973., a osnovao ga je muzičar Hilly Kristal (R.I.P.). Krajem ’70-ih godina prošloga vijeka to je bilo mjesto rođenja nove scene – američkog punka, koju su predvodili The Ramones, Talking Heads, Blondie, Television te Patti Smith.

 

Ovo je film o jednoj muzičkoj eri, o mjestu na kojem sam visjela u New Yorku početkom osamdesetih i o neopjevanim šampionima nove muzike, rekla je Jody Savin, kojoj je ovo prvi rediteljski poduhvat.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O1ZNfaOpqKo[/youtube]

 

CBGB2

 

Kad je klub zatvoren u oktobru. 2006. godine, zbog zakonskih zavrzlama oko najma prostora, većina unutrašnjosti od zidova, grafita, naljepnica, zidova WC-a, sačuvana je u skladištu. Ekipa Gothamista, tačnije fotograf Jim Kiernan, imao je priliku napraviti odličnu fotogaleriju originalnih zidova i interijera, koji ponovo izloženi spremno čekaju CBGB Music & Film Festival koji će se održavati od 8. do 13. oktobra u New Yorka u sklopu kojeg će biti prikazan i film.

 

CBGB32 CBGB33 CBGB34 CBGB3 CBGB4 CBGB5 CBGB6 CBGB21 CBGB22 CBGB23 CBGB30 CBGB31

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Books.ba – novo mjesto u Sarajevu za sve ljubitelje knjiga