Central Dance Event 2022: Na novogodišnjem maratonu nastupaju Amelie Lens, Hot Since 82, Umek, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle

Datum objave
28/12/2021

Deveto izdanje Central Dance Event 2022 novogodišnjeg maratona počinje u četvrtak i traje do nedelje u Hangaru u Luci Beograd, kada će nastupiti svjetske zvijezde elektronske scene: Amelie Lens, Hot Since 82, Umek, Joris Voorn, Yousef, Sama’ Abdulhadi i AmyElle. Njima će se pridružiti postava najboljih i najtraženijih domaćih izvođača među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Ilija Đoković, Lea Dobričić, Andrew Meller, Marko Milosavljević, IDQ, Kid Kimi, Marko Vuković, Joma Maja, Groovyman, Mina Poznanović i The+.

Višednevnu žurku u četvrtak 30. decembra otvara belgijska tehno heroina Amelie Lens, koju je muzička industrija svrstala u sam vrh scene. Te večeri, domaću podršku pružit će joj član Drumcode familije Ilija Đoković koji gradi internacionalnu karijeru, harizmatična Lea Dobričić, jedna od najtraženijih regionalnih izvođača i The+ koji je osvojio drugo mjesto na ovogodišnjem Let’s Mix It DJ takmičenju.

Balkanska ikona techna i jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena, Umek, nastupit će u novogodišnjoj noći. Međunarodno priznati DJ i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, Umek je jedan od miljenika beogradske publike i poznat po hitovima kao što su Lanicor i Posing As Me. On je neko ko je zaslužan za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. U najluđoj noći uz oca slovenačkog techna nastupit će apsolutne legende lokalne elektronske scene Marko Nastić i Dejan Milićević, Marko Milosavljević – strastveni kolekcionar ploča i jedan od omiljenih DJ-eva klupske publike, predstavnik mlađe generacije Kid Kimi – DJ koji briše žanrovske granice i Groovyman – jedan od osnivača dua Gramophonedzie.

O muzici koju je spremio za publiku u novogodišnjoj noći i nastupima u Beogradu kaže: Puštat ću techno kao i uvijek, predstavit ću neke nove stvari, moju neizdatu muziku i dosta novih izdanja sa moje izdavačke kuće 1605. Obećavam da će biti dosta dobre muzike! Svaki put kada sam u Beogradu, uvijek je odlično! Sjećam se kada sam prije 15 godina nastupao za Srpsku novu godinu, svirao sam sa Markom i Dejanom, kao i sada. Nadam se jednoj još boljoj reprizi te žurke.

Kada je reč o muzici koju privatno sluša, drugim projektima na kojima radi i tehnu kao žanru koji je globalno popularizovan, Umek je izjavio: Slušam u posljednje vrijeme dosta electra i radim puno electra kroz moj drugi projekt Zeta Reticula. To mi pruža više mogućnosti za melodije, jer ako radiš techno sa melodijama onda se nekako brzo ode u komercijalu. Sa Zeta Reticula alijasom mogu da objavim sve moje mekše osjećaje u muzici. Techno je uvijek takav da kada ode previše u mainstream, odmah s druge strane ode i u underground. To se već sada događa, jer uvek ide u dva smijera. Mračni, sirovi techno za underground populaciju, a s druge strane peack time techno koji sviram i koji je malo komercijalniji. Techno uvijek ima odgovor na mainstream i uvijek se nekako bori sa tim.

Repriza Nove godine rezervisana je za Jorisa Voorna koji predstavlja epicentar holandske elektronske scene i pozicionira underground house i techno na globalnoj muzičkoj mapi, pionirku palestinske techno scene Samu’ Abdulhadi i AmyElle koja pripada novoj generaciji britanskih house DJ-eva. Uz njih će nastupiti harizmatični DJ par Marko Vuković i Joma Maja koji svoj entuzijazam uvijek prenose i na plesni podijum.

Central Dance Event novogodišnji maraton u nedjelju 2. januara zatvaraju zaštitno lice modernog tech house zvuka Hot Since 82, jedan od najuspešnijih britanskih DJ-eva i producenata kojeg kritičari navode kao nekoga ko pušta najsofisticiraniju muziku i Yousef, tek house DJ, producent i organizator popularnih Circus žurki. Podršku će im pružiti Andrew Meller, producent koji osvaja svjetske top liste, uspješni producentski trojac IDQ i Mina Poznanović, trećeplasirana na Let’s Mix It DJ takmičenju 2020.

 

Bezbjednosni protokol ulaska na Central Dance Event 2022

U skladu sa važećim epidemiološkim mjerama u Srbiji, događaju će moći da prisustvuju posjetitelji koji posjeduju Digitalni zeleni certifikat, što znači da su vakcinisani ili su preležali Covid-19, kao i oni koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Organizatori događaja su za sve kupce ulaznica obezbijedili testiranje brzim antigenskim testom, po promo cijeni od 500 dinara, od srijede 29. decembra, u laboratorijima Aqualaba širom Srbije. Spisak svih laboratorija nalazi se na linku.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 je u prodaji po cijeni od 4990 dinara za parter i 5990 dinara za VIP galeriju. Dvodnevne ulaznice za CDE 2022 mogu se nabaviti po cijeni od 3490 dinara za parter i 4490 za VIP galeriju. U prodaji su također i jednodnevne ulaznice po cijeni od 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za prvu večer; 1890 dinara (parter) i 2390 dinara (VIP) za doček Nove godine; 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za reprizu Nove godine i 1790 dinara (parter) i 2290 dinara za posljednju večer novogodišnjeg maratona.

Sve ulaznice mogu se kupiti online putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mjestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na današnji dan prije 20 godina rođen je EXIT!