Četiri sjajne žene i jedan analogni editorijal

Datum objave
29/03/2021
fotografije
Aida Redžepagić
styling
Gordana Gasha Miladinović
make-up
Renata Ponjević
odjeća
Marko Feher, Athlete's Foot, Cocozeebra, privatni fundus

Aida, Macha, Renata i Gordana. Fotografkinja, muzičarka, šminkerica i stilistica. Aidu Redžepagić, modnu i portretnu fotografkinju iz Sarajeva, privukle su neobične crte lica i nesvakidašnji stil Mache Ravel. Poslije je saznala da je Macha aka Muha talentirana mlada muzičarka, što je bio razlog više da poželi napraviti seriju fotografija. Analognih. Specifičnost analognog fotoaparata jeste to da moraš tačno znati što želiš i zbog ograničenosti okidanja, moraš biti maksimalno fokusiran i kreativan na licu mjesta. U tome su joj pomogle Renata Ponjević vrhunska make-up artistica i Gordana Gasha Miladinović, stilistica i art direktorica.

– Bilo mi je istinsko zadovoljstvo sarađivati s Machom i mislim da je veliko osvježenje za našu scenu! Što se tiče ostatka ekipe, rekla bih da su Renata i Gasha moj dream team. Čisto je zadovoljstvo raditi s nekim ko ima sličnu estetiku kao i ti i ko te razumije, tako da se ni u jednom trenutku ne miješamo jedni drugima u posao. Analogno fotografišem dugo vremena, ali uglavnom za vlastite potrebe, profesionalno se nikada nisam usuđivala raditi sa aparatom koji je stariji od mene same jer uvijek imam tremu kako će i da li će uspjeti fotografije. Analogija nosi taj rizik sa sobom, ali istovremeno u tome je i neka posebna draž jer se zbog nemogućnosti ponavljanja i ograničenog broja snimaka maksimalno skoncentrišem na jedan kadar i jedan snimak koji imam pred sobom, kaže nam Aida.

Iako smo kao naslov stavili Četiri sjajne žene i jedan analogni editorijal, nećemo zaboraviti spomenuti i važno dizajnersko ime, Marko Feher, čiju odjeću je, zajedno sa komadima brendova Athlete’s Foot i Cocozeebra, Gasha izabrala za ovu priliku.

Sa Feherom sam već dugo vremena željela sarađivati tako da su se sve zvijezde poklopile kako bi nastao ovaj editorijal, dodaje Aida.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CHRISTIAN LOUBOUTIN cipele PIGALLE slave deseti rođendan