Četrdeset modnih revija na četrnaestom izdanju Bečke sedmice mode

Release Date
10/09/2022
naslovna fotografija
MQ Vienna Fashion Week (c) Kosmas Pavlos

U austrijskoj prijestolnici se od 12. do 17. septembra po 14. put održava Vienna Fashion Week, najveći modni spektakl u Austriji. Bečka sedmica mode privlači brojne dizajnere, blogere i zaljubljenike u modu iz cijelog svijeta. Osim što mogu uživati u revijama, posjetioci mogu isprobati i kupiti kreacije iz aktuelnih kolekcija.

Ovaj prestižni modni događaj okupit će 40 međunarodnih i austrijskih dizajnera koji će predstaviti svoje nove kolekcije i modne trendove za slijedeću sezonu proljeće/ ljeto.

Callisti-FW22-01©Wolf-Steiner

Mjesto događaja je ispred bečke muzejske četvrti MuseumsQuartier u centru grada koja obuhvata brojne kulturne institucije. Među dizajnerima koji će predstaviti svoj rad su kao i do sada renormirana modna imena i mladi dizajneri austrijske modne scene koji će upoznati publiku sa svojim brendovima i inovativnim kreacijama.

Glamurozna odjeća koju će dizajneri ove godine predstaviti ujedinjuje eleganciju i sportske elemente. Bilo da se radi o otmjenoj i neobičnoj uličnoj odjeći ili luksuznoj visokoj modi, svaki komad odlikuje ženstvenost, održivost i ekskluzivnost. Među ovogodišnjim dizajnerima koji stiliziraju odjeću na jedinstven način su Immatu, Callisti i Manuel Essl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.