Četrdeset modnih revija na četrnaestom izdanju Bečke sedmice mode

Datum objave
10/09/2022
naslovna fotografija
MQ Vienna Fashion Week (c) Kosmas Pavlos

U austrijskoj prijestolnici se od 12. do 17. septembra po 14. put održava Vienna Fashion Week, najveći modni spektakl u Austriji. Bečka sedmica mode privlači brojne dizajnere, blogere i zaljubljenike u modu iz cijelog svijeta. Osim što mogu uživati u revijama, posjetioci mogu isprobati i kupiti kreacije iz aktuelnih kolekcija.

Ovaj prestižni modni događaj okupit će 40 međunarodnih i austrijskih dizajnera koji će predstaviti svoje nove kolekcije i modne trendove za slijedeću sezonu proljeće/ ljeto.

Callisti-FW22-01©Wolf-Steiner

Mjesto događaja je ispred bečke muzejske četvrti MuseumsQuartier u centru grada koja obuhvata brojne kulturne institucije. Među dizajnerima koji će predstaviti svoj rad su kao i do sada renormirana modna imena i mladi dizajneri austrijske modne scene koji će upoznati publiku sa svojim brendovima i inovativnim kreacijama.

Glamurozna odjeća koju će dizajneri ove godine predstaviti ujedinjuje eleganciju i sportske elemente. Bilo da se radi o otmjenoj i neobičnoj uličnoj odjeći ili luksuznoj visokoj modi, svaki komad odlikuje ženstvenost, održivost i ekskluzivnost. Među ovogodišnjim dizajnerima koji stiliziraju odjeću na jedinstven način su Immatu, Callisti i Manuel Essl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na bh. tržište stigli novi modeli omiljene Nike Air Max 270 patike