CHARLOTTE CASIRAGHI je nova ambasadorica kuće CHANEL

Datum objave
21/12/2020
fotografije
Chanel

CHANEL sa zadovoljstvom objavljuje da od 1. januara 2021. Charlotte Casiraghi postaje njihova nova ambasadorica i glasnogovornica.  Također će biti i lice kampanje za ready-to-wear kolekciju proljeće-ljeto 2021. koju je kreirala Virginie Viard, a u Monaku fotografirali Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin.

Charlotte Casiraghi, punim imenom Charlotte Marie Pomeline Casiraghi, drugo dijete talijanskog poduzetnika Stefana Casiraghija i preinceze Caroline od Monaka, jedanaesta u redu za nasljeđivanje monegaškog prijestolja. Budući da joj je otac bio pučanin, nema pravo na plemički naslov, ali ostvaruje pravo na nasljedstvo kneževske krune. Razvila je karijeru novinarke, jahačice i modela. Budući da pokazuje fizičku sličnost sa svojom slavnom bakom, holivudskom glumicom i princezom Grace Kelly, česta je meta paparazzija i medijske pažnje.

Ova najava utvrdila je dugu vezu temeljenu na povjerenju i prijateljstvu, koju je započeo Karl Lagerfeld, a danas nastavila Virginie Viard. Charlotte Casiraghi uvijek je bila odana Chanelu, od tinejdžerskih dana, kad su je 2012. fotografirali za knjigu Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld, a kasnije je sudjelovala na brojnim Chanelovim događajima reovno noseći njihove kreacije.

 

 

Ovjekovječujući bezuvjetnu ljubav Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda prema književnosti, CHANEL, Virginie Viard i Charlotte Casiraghi uskoro će predstaviti projekt pod nazivom Les Rendez-vous littéraires rue Cambon (Književni susreti u Ulici Cambon). Tokom 2021. godine ovi tematski susreti će biti emitovani putem Chanelove web stranice i društvenih mreža, a okupljat će spisateljice i glumice kako bi raspravljale i podijelile svoju jedinstvenu perspektivu o vlastitom radu ili radu drugih historijskih ili savremenih književnika i književnica.

Prvi rendezvou bit će upriličen 26. januara 2021u jednom od 31 rue Cambon salona, a nova kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2021 bit će predstavljena 1. januara.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje od Kaftan Studija sa crvenog tepiha Sarajevo Film Festivala