CHARLOTTE CASIRAGHI je nova ambasadorica kuće CHANEL

Release Date
21/12/2020
fotografije
Chanel

CHANEL sa zadovoljstvom objavljuje da od 1. januara 2021. Charlotte Casiraghi postaje njihova nova ambasadorica i glasnogovornica.  Također će biti i lice kampanje za ready-to-wear kolekciju proljeće-ljeto 2021. koju je kreirala Virginie Viard, a u Monaku fotografirali Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin.

Charlotte Casiraghi, punim imenom Charlotte Marie Pomeline Casiraghi, drugo dijete talijanskog poduzetnika Stefana Casiraghija i preinceze Caroline od Monaka, jedanaesta u redu za nasljeđivanje monegaškog prijestolja. Budući da joj je otac bio pučanin, nema pravo na plemički naslov, ali ostvaruje pravo na nasljedstvo kneževske krune. Razvila je karijeru novinarke, jahačice i modela. Budući da pokazuje fizičku sličnost sa svojom slavnom bakom, holivudskom glumicom i princezom Grace Kelly, česta je meta paparazzija i medijske pažnje.

Ova najava utvrdila je dugu vezu temeljenu na povjerenju i prijateljstvu, koju je započeo Karl Lagerfeld, a danas nastavila Virginie Viard. Charlotte Casiraghi uvijek je bila odana Chanelu, od tinejdžerskih dana, kad su je 2012. fotografirali za knjigu Black Jacket: Chanel’s Classic Revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld, a kasnije je sudjelovala na brojnim Chanelovim događajima reovno noseći njihove kreacije.

 

 

Ovjekovječujući bezuvjetnu ljubav Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda prema književnosti, CHANEL, Virginie Viard i Charlotte Casiraghi uskoro će predstaviti projekt pod nazivom Les Rendez-vous littéraires rue Cambon (Književni susreti u Ulici Cambon). Tokom 2021. godine ovi tematski susreti će biti emitovani putem Chanelove web stranice i društvenih mreža, a okupljat će spisateljice i glumice kako bi raspravljale i podijelile svoju jedinstvenu perspektivu o vlastitom radu ili radu drugih historijskih ili savremenih književnika i književnica.

Prvi rendezvou bit će upriličen 26. januara 2021u jednom od 31 rue Cambon salona, a nova kampanja za kolekciju proljeće/ljeto 2021 bit će predstavljena 1. januara.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.