CHERRY BLOSSOM by Belma Tvico-Stambol: Zaigrana i lepršava kolekcija za sve prilike

Datum objave
05/01/2017
fotografije
Eldar Nurković - E2 STUDIO
retouch
Sanela Babić
art directing
Gordana Gasha Miladinović i Dina Šiber
hair
Ensar Dervišbegović
make-up
Maja Koristović-Talović
model
Hana Mekić

Nakon što je predstavila novu kolekciju na Serbia Fashion Weeku, te učestvovala na Istanbul Fashion Film Festivalu sa filmom Diva in you nagrađenim za najbolji Nacionalni film na Sarajevo Fashion Film festivalu, bh. modna dizajnerica Belma Tvico-Stambol donosi nam novu ready-to-wear kolekciju za proljeće/ljeto 2017. nazvanu Cherry Blossom.

 

 

Nova kolekcija je ultimativno ženstveno rješenje za proljeće i ljeto, dovoljno odrasla za dnevne poslovne varijante, te dovoljno zaigrana i lepršava za večernje prilike. Ovi komadi u pastelnim macaroon nijansama savršeno balansiraju na teritoriji između praktičnog chica i seksi nonšalancije, dok su ujedno svojevrsni homage japanskoj mladalačkoj kulturi i origami umjetnosti sa svojim ravnim linijama i smjelim izrezima. Sve ovo, kombinovano sa ženstvenim oblicima šezdesetih godina i cool stavom sedamdesetih daju savremeni i sofisticirani izgled koji se može nositi i stilizovati u svim prilikama. Upravo ono što danas moderna žena želi.

 

Belma Tvico-Stambol
Belma Tvico-Stambol

Ovom prilikom Belma Tvico je sarađivala sa kreativnom agencijom HIVE. Stilistica Gordana Gasha Miladinović i arhitektica Dina Šiber bila su zadužene za art direkciju, styling i scenografiju. Za predivne fotografije je zadužen je bio Eldar Nurković – E2 STUDIO, a za retouch fotografija Sanela Babić. Za frizure zasluge pripadaju Ensaru Dervišbegoviću/HAIR WITH CARACTER, dok je slikarskim kistom Maja Koristović-Talović oslikavala prelijepu manekenku Hanu Mekić koja je zahtjevnom timu ispunila sva očekivanja.

 

cherry-blossom-1 cherry-blossom-2 cherry-blossom-3 cherry-blossom-4 cherry-blossom-5 cherry-blossom-6 cherry-blossom-7 cherry-blossom-8 cherry-blossom-9 cherry-blossom-10 cherry-blossom-11 cherry-blossom-12 cherry-blossom-13 cherry-blossom-14 cherry-blossom-15 cherry-blossom-16 cherry-blossom-17 cherry-blossom-18 cherry-blossom-19 cherry-blossom-20 cherry-blossom-21 cherry-blossom-22 cherry-blossom-23 cherry-blossom-24 cherry-blossom-25 cherry-blossom-26

fashion designer

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice