Činčila objavila novi spot za pjesmu EGOMANIJAK

Sarajevski psihodelični funk rock sastav Činčila objavio je novi singl Egomanijak pod izdavaštvom Lampshade Media. Singl je ispraćen zanimljivim video spotom.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BNJb2yt75FE[/youtube]

 

Tematika pjesme se bavi jednim od najvećih problema našeg savremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma. Poenta same pjesme se najviše ogleda u stihu Najljepši, najpametniji, najdraži i najdominantniji, u svemu sam naj, naj, naj, egomanijak sam znaj, jesi li i ti taj? koji frontmen Vanja Solaković ispjevava preko dinamične muzičke podloge britkog instrumentalnog tria

 

cincila-Press fotografija 2

 

– Videospot prikazuje jednu usamljenu egocnetričnu osobu koja “traži izlaz”, ali ga ne nalazi. Protagonista, kojeg igra Edvin Avdić, je simbol “izgubljene generacije”, današnje otuđene omladine, koja živi bez perspektive i koja je svakodnevno zatočena, svaki pojedinac u svom sopstvenom, često mračnom umu, obesmišljenom samo i jedino materijalnim vrijednostima, poručuju iz Činčile.

 

Činčila ipak upućuje i na univerzalni zaključak, a to je samospoznaja, kroz koju je jedino moguće učiniti pozitivne promjene, kako kod sebe samog, tako i u društvu uopšte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je ruž postao simbol otpora u opkoljenom Sarajevu