Činčila objavila novi spot za pjesmu EGOMANIJAK

Sarajevski psihodelični funk rock sastav Činčila objavio je novi singl Egomanijak pod izdavaštvom Lampshade Media. Singl je ispraćen zanimljivim video spotom.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BNJb2yt75FE[/youtube]

 

Tematika pjesme se bavi jednim od najvećih problema našeg savremenog društva, a to je da je ego veći od zdravog razuma. Poenta same pjesme se najviše ogleda u stihu Najljepši, najpametniji, najdraži i najdominantniji, u svemu sam naj, naj, naj, egomanijak sam znaj, jesi li i ti taj? koji frontmen Vanja Solaković ispjevava preko dinamične muzičke podloge britkog instrumentalnog tria

 

cincila-Press fotografija 2

 

– Videospot prikazuje jednu usamljenu egocnetričnu osobu koja “traži izlaz”, ali ga ne nalazi. Protagonista, kojeg igra Edvin Avdić, je simbol “izgubljene generacije”, današnje otuđene omladine, koja živi bez perspektive i koja je svakodnevno zatočena, svaki pojedinac u svom sopstvenom, često mračnom umu, obesmišljenom samo i jedino materijalnim vrijednostima, poručuju iz Činčile.

 

Činčila ipak upućuje i na univerzalni zaključak, a to je samospoznaja, kroz koju je jedino moguće učiniti pozitivne promjene, kako kod sebe samog, tako i u društvu uopšte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
DISCOBELLA Detour u The Loft Clubu