Činčila održala izložbu i performans pod nazivom ČINČILART

U petak je sarajevski bend Činčila održao performans pod nazivom Činčilart u galeriji Duplex100m2.

 

činičilart (2)

 

Činčila je nedavno izdala svoj debitanski album pod nazivom Šta znam, te je izložba planirana kao proslava albuma u cilju oklupljanja što večeg broja ljudi koji prate njihov dosadašnji rad i općenito onih koji su zainteresovani za umjetnost. Koncept performansa je bilo dizajniranje sobe koja proizvodi jednu pomalo hipnotičku atmosferu. Bend je čitav galerijski prostor oblijepio crvenim trakama selotejpa, te su napravili kostimografiju koja također ima isti viuzelni identitet, sa ciljem simboličkog prikazivanja ujedinjenja njih samih i prostora u kojem djeluju.

 

Najbitniji faktor performansa je čista improvizacija, tako da su svi zvukovi i pokreti koje je bend izveo u funkciji čistog impulsa i djelovanja u datom momentu i prostoru. Faktički je bend djelovanjem na ambijent galerijskog prostora, djelovao na ishod dešavanja tokom performansa.

 

Činčila je sa ovim ponovo pokazala svoju sposobnost spajanja vizuelnog sa zvukom, ali i razbijanja barijera koje čine uobičajeni koncepta jednog benda.

 

činičilart (3) činičilart (4) činičilart (5) činičilart (6) činičilart (8) činičilart (9)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Preporučujemo cafe bar KOD BROJA 1