CineStar u Tuzli svečano otvoren uz spektakularan vatromet i filmske blockbustere

CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kino operater, sinoć je otvorio vrata novog multipleksa u tuzlanskom BingoCity centru, trećeg bh. multipleksa nakon Mostara i Bihaća. Nakon spektakularnog vatrometa Tuzlaci su uživali u raznim iznenađenjima i u najnovijim filmskim naslovima poput Rogue One: Priča iz ratova zvijezda i Ludi Božić u uredu, a uz svaku kupljenu ulaznicu CineStar je posjetiteljima jednu dao na poklon.

 

Otvorenje CineStara Tuzla obilježio je veliki interes posjetitelja koji su već prve večeri željeli uživati u filmskom projekcijama s pet zvjezdica. Novi multipleks predstavlja značajnu investiciju u društveni i kulturni život ovog dijela Bosne i Hercegovine, što su svojim dolaskom na svečano otvorenje potvrdile i brojne uvažene osobe iz Tuzle, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine. Na samom otvorenju okupljene su pozdravili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Jadranka Islamović, izvršna direktorica i član uprave tvrtke Blitz-CineStar, koja je tom prigodom istaknula kako se u otvorenje svakog CineStar multipleksa uz veliku financijsku investiciju ulaže i jako puno rada, znanja i iskustva, ali i jako puno emocija.

 

gradonacelnik-tuzle-jasmin-imamovic

 

Uvijek uz odličan timski rad dođemo do ovako prekrasnog rezultata. Zahvalila bih svim našim djelatnicima koji su na terenu već mjesecima, Bingo City centru na podršci, gradu Tuzli na ovako lijepom dočeku, te bi zaista zaželjela svima vama da CineStar doživite i prihvatite kao mjesto kulture, mjesto dobrih emocija, mjesto koje nas sve povezuje. Od večeras filmove gledajte u najboljoj tehnologiji, na isti dan kada i ostatak svijeta uživa u njima – u CineStaru Tuzla, naglasila je Jadranka Islamović, izvršna direktorica i članica uprave Blitz-CineStara.

 

CineStar Tuzla raspolaže s pet dvorana (ukupno 782 sjedala), a jedna od njih je i eXtreme dvorana – ekskluzivni CineStar standard kino dvorane s najsavremenijom tehnologijom. Njena glavna karakteristika je kristalno čista slika i filmsko platno premazano slojem srebra, veliko čak 100m2 na kojem se filmovi oživljavaju uz pomoć najmodernijeg i najpoznatijeg Barcoprojektora koji je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu. eXtreme dvorana također je poznata i po nevjerojatno čistom zvuku koji donosi najmoderniji JBL zvučni sistem te RealD 3D tehnologiji s najmodernijim polarizovanim 3D naočalama.

 

extreme-dvorana

 

Tuzlanskoj publici od jučer su na raspolaganju i brojne prepoznatljive usluge CineStara, poput usluge Moja CineSrijeda, kada su ulaznice za kino najpovoljnije, te usluga Matineja, Obiteljski paket i proslava rođendana. Tu su i najudobnija sjedala od kojih su posebno atraktivna ljubavna, love box i VIP sjedala, a posjetitelje očekuje i besplatan parking te još mnogo toga. Bar u okviru CineStara Tuzla također je jedan osobit doživljaj jedinstvenog i modernog uređenja, pa će tako zasigurno postati omiljeno okupljalište brojnih Tuzlaka.

 

CineStar Tuzla je 18. multipleks CineStara u regiji. Ukupno gledajući, CineStar multipleksi trenutno broje 115 dvorana s gotovo 19.000 sjedala, što CineStar s očekivanih gotovo četiri milijuna posjetitelja godišnje čini najvećim i najuspješnijim kino operaterom u regiji. Osim toga, među najbolje svjetske kino operatere svrstava ga i opremljenost kino dvorana najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima te činjenica da je CineStar ekskluzivno publici ponudio najsuperiornije kino-formate IMAX i 4DX te je u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, 4K tehnologiju.

 

senad-dzambic-vlasnik-binga cinestar-tuzla_otvorenje spektakularan-vatromet-kojim-je-otvoren-novi-multipleks

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nona Gaprindashvili, ‘The Queen’s Gambit’ iz pravog života